20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Halil el-Hayye: "Direniş yoluna devam ediyor"

Halil el-Hayye: "Direniş yoluna devam ediyor"

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Hareketin lideri İsmail Heniyye'ye suikastın ardından, "direnişin devam edeceğini" söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halil el-Hayye: "Direniş yoluna devam ediyor"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Hayye, Heniyye'ye yönelik İran'da gerçekleştirilen suikastın ardından, Tahran'da bir basın toplantısı düzenledi. "Heniyye'nin istisnai şartlarda yaşamını yitirdiğini" belirten Hayye, buna rağmen "direnişin kesinlikle durmayacağını ve sürecin devam edeceğini" belirtti. "Düşman güçleri (İsrail) Aksa Tufanı'nın başlangıcından itibaren direnişi izole etme çabasında" diyen Hayye, ancak Tel Aviv'in, Hareketin lideri Heniyye'nin dünya başkentlerindeki "temaslarının sürpriziyle" karşılaştığını dile getirdi. İşgal güçlerinin öldürme ve yıkımdan başka bir şey bilmediğini ve bölgenin tamamını ateşe vermek istediğini ifade eden Hayye, "Heniyye'ye atılan füzeyi ateşleyen el kesilmezse, düşman başka yerlere uzanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'tan Heniyye Sonrası Strateji Açıklaması

Hamas'ın Heniyye sonrasındaki pozisyonuna ilişkin de Hayye, şunları söyledi: "Hamas ve direniş net bir strateji üzerinde yoluna devam ediyor, liderin şehadeti ya da ölümüyle yolunu değiştirmez. Direniş yolu üzerinde ilerlemeye devam edeceğimiz konusunda sizlere söz veriyoruz. El-Kassam Tugayları suikastın hesabını soracak ve Siyonist varlık, suikastın bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir." Suikastın "elem verici" olduğunu ancak liderlerine (Heniyye'ye) büyük bir gururla veda edeceklerini dile getiren Hayye, "halkımıza, milletimize ve bizi sevenlere özgüven içinde olmalarını söylüyoruz. Bu acı olay ve vahim durum, cinayeti işleyen Siyonist düşmanın övünebileceği bir istihbarat olayı ya da büyük bir olay değildir." ifadelerini kullandı.

Heniyye'nin Suikasta Uğraması

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DMM'den Türkiye ve Suriye ile ilgili iddialar hakkında açıklama

DMM'den Türkiye ve Suriye ile ilgili iddialar hakkında açıklama