18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İran'dan İsrail'e gözdağı: "Acı bir şekilde yine vururuz"

İran'dan İsrail'e gözdağı: "Acı bir şekilde yine vururuz"

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, İsrail'i uyararak, olası bir saldırıda İran’ın acımasız bir şekilde karşılık vereceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'dan İsrail'e gözdağı: "Acı bir şekilde yine vururuz"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, son dönemde artan bölgesel gerginlikler sonrası İsrail’i açık bir dille uyardı. Selami, İsrail’e yönelik sert bir uyarı yaparak, “Eğer bölgede ya da İran'da hedeflerimize saldırırsanız, sizi acı bir şekilde tekrar vururuz” dedi.

İsrail’e Balistik Füze Saldırısı Sonrası Gerilim Tırmanıyor

İran, 1 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği balistik füze saldırısının ardından, bölgedeki tansiyon giderek artıyor. İsrail’in nasıl bir karşılık vereceği merak edilirken, İran’dan gelen bu açıklama gerilimi daha da yükseltti.

“Savunma Sistemlerini Delebiliriz”

Komutan Selami, ABD tarafından İsrail'e konuşlandırılan gelişmiş hava savunma sistemlerinin İran'ın misillemesini engelleyemeyeceğini savundu. İsrail’in savunma sistemlerinin zayıf noktalarını bildiklerini ve buna göre hareket edeceklerini belirten Selami, "Zayıflığınızı biliyoruz ve bunu siz de biliyorsunuz” şeklinde konuştu.

ABD ve İsrail Temas Halinde

Bu arada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarını ele aldı. Aynı zamanda, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Mısır’ın başkenti Kahire’ye ulaşarak Mısırlı yetkililerle görüşmelere başladı.

‘İSRAİL’İ YOK EDERİZ’ TEHDİDİ

Öte yandan Devrim Muhafızları dün de İsrail’in İran’a yönelik misillemesi konuşulurken, “İstersek bütün İsrail’i yok ederiz” açıklamasında bulunmuştu.

Devrim Muhafızları Temsilcisi Abdullah Hacı Sadıki, İsrail’i kastederek “O topraklar İran’ın küçük eyaletlerinden biri kadar bile değil. Eğer istersek tüm siyonistleri yok edebiliriz. Hizbullah’ı görmüyor musun? Kafana daha güçlü bir inançla vuruyorlar ve sen yok olana kadar geri adım atmayacaklar” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB ağustosta 1,7 milyar avro dış ticaret açığı verdi

AB ağustosta 1,7 milyar avro dış ticaret açığı verdi