İngiltere'ye sürpriz ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İngiliz mevkidaşı David Lammy'ye ile Londra'da görüştü.
İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Saar'ın bugün erken saatlerde Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile bir araya geldiği bildirildi.
İkili arasındaki görüşmede, başta İran'ın nükleer programı olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığı aktarıldı.
Görüşmede Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının yenilenmesine ilişkin müzakerelerin ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin durumunun da masaya yatırıldığı aktarıldı.
Ayrıca ikilinin İsrail-İngiltere ilişkilerinin geliştirilmesini de konuştuğu belirtildi.
Lammy, 12 Ocak'ta İsrail'i ziyaret etmiş, Saar ile yaptığı görüşmede, Gazze, İran, Suriye ve Lübnan dahil bölgesel konuların ele alındığı aktarılmıştı.
İngiliz bakan, 13 Ocak'ta Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmişti.