20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Johnson: Ukrayna'daki savaş 2023 yılının sonuna kadar sürebilir

Johnson: Ukrayna'daki savaş 2023 yılının sonuna kadar sürebilir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki savaşın 2023 sonuna kadar devam etme ihtimalinin 'gerçekçi' olduğunu ifade etti. Johnson ayrıca İngiltere'nin Kiev Büyükelçiliğinin gelecek hafta yeniden açılacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Johnson: Ukrayna'daki savaş 2023 yılının sonuna kadar sürebilir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan ziyareti sırasında Başbakanı Narendra Modi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Ukrayna'daki savaşa yönelik açıklamalarda bulunan Başbakan Johnson, Ukrayna'daki savaşın 2023 yılı sonuna kadar sürme ihtimalinin "üzücü, ancak gerçek bir ihtimal" olduğunu ifade etti. Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ordusunun hala savaşı kazanma ihtimali olduğunu ifade ederek, "Putin'in devasa bir ordusu var. Ayrıca siyasi olarak çok zorlu pozisyonda bulunuyor. Şu anda sahip olduğu tek seçenek, Ukrayna'ya yönelik korkunç yaklaşımı devam ettirmek. Ayrıca Mariupol'de bir kara köprüsünü güvence altına almaya çok yakın. Bu aşamada korkarım ki gerçekçi olmalıyız. Ancak aynı zamanda Ukraynalıların inanılmaz kahramanlığını ve savaşma isteklerini de gördük. Putin, Ukrayna halkının ruhunu işgal edemeyecek. Aksine, her gün yaptığı şey, Ukrayna halkının direnme iradesini güçlendirmek ve pekiştirmektir" dedi.

İNGİLTERE'NİN KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇILACAK
Johnson, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkının Kiev'de Rus güçlerine direnmedeki olağanüstü metanet ve başarısı, gelecek hafta Ukrayna'nın başkentindeki büyükelçiliğimizi yeniden açacağımızı açıklayabileceğim anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Johnson, "Vladimir Putin bu saldırıyı sürdürürken İngiltere ve müttefiklerimiz pasif bir şekilde izlemeyecekler" şeklinde konuştu. Ukrayna'yı askeri olarak desteklemek için ne gibi adımlar atabileceğinin düşünülmesi gerektiğini söyleyen Johnson, bu doğrultuda İngiltere'nin Polonya'ya T-72 tanklarını göndermek istediğini vurguladı. Johnson, "T-72 tanklarından bazılarını Ukrayna'ya yardım etmesi için Polonya'ya göndermeyi düşünüyoruz" dedi.

Johnson, Ukrayna'da ve özellikle ülkenin Donbass bölgesinde olanlardan "derin endişe duyduğunu" söyleyerek Putin'e yönelik yoğun baskı dalgasının devam etmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mimar Başak Cengiz'i kılıçla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Mimar Başak Cengiz'i kılıçla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet