20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Aylan bebek dramı!

Aylan bebek dramı!

Meksika sınırından ABD’ye, Rio Grande nehri üzerinden geçmeye çalışırken boğulan El Salvadorlu baba ve tişörtü içindeki 23 aylık bebeğinin fotoğrafı dünya gündemine oturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aylan bebek dramı!

ORTA Amerikalı göçmenlerin dramı devam ediyor. Gazeteci Julia Le Duc’un çektiği fotoğrafın yayınlandığı Meksika’nın La Jornada gazetesine göre, El Salvadorlu aile ABD’ye doğrudan geçip sığınma isteyemediği için sınır kenti Matamoros’taki Rio Grande nehrini geçmeye karar verdi. Baba Oscar Alberto Martinez Ramirez, kızı Valeria ile pazar günü nehri yüzerek geçmeye çalıştı. Kızını nehrin ABD kıyısına bırakan Ramirez bu kez eşi Tania Vanessa Avalos için nehrin Meksika kıyısına geri döndü. Küçük kızının suya atladığını gören baba Valeria’yı kurtarmaya çalıştı fakat ikisi de nehrin sularında boğuldu. La Jornada’da adı geçen görgü tanıklarına göre gözyaşları ve çığlıklar duyuluyordu. Olay daha sonra Meksika’nın Tamaulipas eyaleti yetkilileri tarafından doğrulandı. Hayatını kaybeden Ramirez’in annesi Rosa Ramirez “Küçük kız suya atladığında onu yakalamaya çalıştı. Daha derinlere gitti ve bir daha dönmedi... Kızını tişörtünün içine yerleştirdi, kanımca ikisinin böylece kurtulabileceğine inanıyordu” dedi. Söz konusu fotoğraf, 2015’te Bodrum’da sahil kıyısına vuran 3 yaşındaki Kobanili Aylan Kurdi’yi hatırlattı. Beyaz Saray’dan olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçen yıl 283 kişi ölmüştü

Rio Grande nehri, Meksika sınırından ABD’ye geçmeye çalışan göçmenler için ölümcül rotalardan biri. Geçen yıl bu sınırda 283 göçmen ABD’ye geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan canlı yayında yeni takımını açıkladı

Başkan canlı yayında yeni takımını açıkladı