22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Aramızda sadece 1 saat mesafe var'

'Aramızda sadece 1 saat mesafe var'

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Türkiye'yi ve Türk şirketlerini ülkelerine yatırım yapma konusunda çağrıda bulundu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Aramızda sadece 1 saat mesafe var'



Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Moldova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olan Türkiye ile her zaman köklü bir beraberlikleri olduğuna dikkat çekerken, Türkiye'den daha fazla yatırım ve turist çekmek amacıyla bu dönem itibarıyla tanıtım çalışmalarını da artırdıklarını anlattı. Milliyet'in haberine göre, Seyahat acenteleri için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Croitor, "Türkiye, 30 yılın her anında yanımızda oldu. 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi ziyaret etti. Bu ziyarette Moldova ile Türkiye arasında stratejik ortaklık imzalandı. Bugün Türkiye'den Moldova'ya pasaport ve vize ihtiyacı yok, kimlikle gidebiliyorsunuz. Uçakla yolculuk sadece bir saat sürüyor" dedi. Türkiye ile yatırımları ve turizmi güçlendirecek hedefler koyduklarını vurgulayan Croitor, şunları söyledi:

"Moldova'nın 43 serbest ekonomi bölgesi var. İlk hedefimiz her bölgeye bir büyük Türk şirketi çekmek. Mevcutta ülkede 1.300 adet Türk şirketi çalışıyor. İkinci hedefimiz ise, Türkiye'den Moldova'ya güçlü bir bankanın gelmesi, şubeleşmesi. Son olarak ise Türk turistlerin sayısını ilk etapta 100 bine çıkarmak istiyoruz. Mevcutta 3.5 milyon nüfuslu Moldova'dan Türkiye'ye yılda 200-300 bin turist geliyor, Türkiye'den Moldova'ya ise 30 bin turist geliyor. Bizim ilişkilerimiz karşılıklı çok daha fazlasını hak ediyor. Bu açığı tanıtımlarımızla, kendimizi daha iyi anlatarak kapatmak istiyoruz."

'Desteğe hazırız'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer ise, yaptığı konuşmada, acentelerin ülkenin tanıtımı ve karşılıklı turizm konusunda daha çok destek vermeye kararlı olduklarını dile getirdi. Gencer, "Moldova, nüfusuna oranla Türkiye için yüksek turizm potansiyeli olan bir ülke. Özellikle 1 saatlik uçuş, ulaşımın kısa olması turizm açısından çok önemlidir. Bunları fırsata çevirmek isteriz. Acenteler olarak her zaman desteğe hazır olduğumuzu belirtiyorum" dedi.

Toplantıda, başkent Kişinev başta olmak üzere çeşitli bölgelerin tanıtımı; ülkenin tarihi ve kültürel değerleri ile doğa turizminden kongre turizmine kadar sunduğu içerikler anlatıldı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütahya'daki kazı her şeyi değiştirecek!

Kütahya'daki kazı her şeyi değiştirecek!