20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Ölümünü sosyal medyada oylamaya sundu!

Ölümünü sosyal medyada oylamaya sundu!

Malezya’nın doğusundaki Salavak eyaletinde bir genç kız, Instagram hesabından bir anket paylaşarak takipçilerinden ‘ölüm ve yaşam’ arasında seçim yapmalarını istedi. Çoğunluk ölümü seçince hayatına son verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ölümünü sosyal medyada oylamaya sundu!

Instagram hesabından bir anket paylaşarak takipçilerinden ‘ölüm ve yaşam’ arasında seçim yapmasını isteyen Malezyalı bir genç kızın, çoğunluğun ölümü seçmesi nedeniyle hayatına son verdiği belirtildi.

Olay, Malezya’nın doğusundaki Salavak eyaletinde yaşandı. Polisin verdiği bilgiye göre, adı açıklanmayan 16 yaşındaki genç kız, Instagram hesabında bir anket paylaştı ve takipçilerine “Gerçekten önemli. Bana ölüm ya da yaşamı seçme konusunda yardım edin” diye seslendi.

Çoğu kullanıcının ‘ölüm’ demesi üzerine genç kızın kendisini öldürdüğü iddia edildi. Polisin yaptığı incelemelere göre yüzde 69 ankette ‘ölüm’ dedi.

'İntihara teşvik etmekle suçlanmalılar'
Olayın duyulması tartışma yarattı. Avukat ve miletvekili Ramkarpal Singh, genç kızın ölmesi yönünde oy kullananların intihara teşvik nedeniyle suçlanmaları gerektiğini söyledi

Instagram'da yanıt verenlerin 'yaşam' seçeneğini işaretlemesi halinde genç kızın hayatta olacağına inandığını söyleyen "Singh, “Kullanıcıların çoğu, kendi hayatına son vermek konusunda cesaret vermeseydi genç kız bugün yaşıyor olur muydu? Eğer profesyonel yardım alması önerilseydi bunu yapar mıydı? Gerçekten kullanıcıların yüreklendirmesi hayatına son verme kararını etkiledi mi?” diye sordu.

Singh, “İntihara teşebbüs bu ülkede suç olduğu için, belki de birini intihara teşvik etmek de suç olmalı” diyerek konunun araştırılmasını istedi.

“Ulusal bir mesele”
Malezya Gençlik ve Spor Bakanı Syed Saddiq Abdul Rahman’a göre ise, yaşanan trajedi ülkedeki ruh sağlığı konusunda ulusal düzeyde tartışma yapılması ihtiyacını ortaya koydu.

Rahman, “Gençlerimizin ruh sağlığı hakkında hakikaten endişeliyim. Bu,  ciddiyetle ele alınması gereken ulusal bir mesele” dedi.

Hassas içerikleri engelleyeceğini duyurmuştu
Yaşana olay akıllara bir kez daha sosyal medya kuruluşlarının politikalarını getirdi.

Instagram şubat ayında bir açıklama yaparak, hassas ekranlar özelliğini yayına alarak kendine zarar verme fikri bulunduran içeriklerin gizleneceğini duyurmuştu.

Bu hamle, İngiltere'de 2017 yılında intihar eden 14 yaşındaki Molly Russell'ın ardından gündeme gelmişti. Russell'ın ailesi, kızlarının Instagram’daki intihar görüntülerinin ardından hayatına son verdiğini savunuyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Süleyman'dan firar girişimi

Mehmet Süleyman'dan firar girişimi