21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Resmen duyurdular: Dünyanın en güçlüsü...

Resmen duyurdular: Dünyanın en güçlüsü...

Rusya merkezli silah üreticisi Uraltransmaş şirketi, dünyanın en güçlü toplarından biri olarak gösterilen 2S7 Pion tipi obüsün yenilenmiş versiyonu olan 2S7M Malka süper topunun modernizasyonunun yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağını açıkladı.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmen duyurdular: Dünyanın en güçlüsü...

Rus silah üreticisi Uralvagonzavod’un bünyesinde faaliyet gösteren Uraltransmaş şirketi, dünyanın en güçlü toplarından biri olarak gösterilen 2S7 Pion tipi obüsün yenilenmiş versiyonu olan 2S7M Malka süper topunun modernizasyonunun yılsonuna kadar tamamlanmış olacağını duyurdu.

Uraltransmaş genel müdürü Dmitriy Semizorov, Sputnik’e demecinde 2S7M Malka topunun modernizasyonunun yılsonuna kadar tamamlanmış olacağını duyurdu, sistemin şu anda atış poligonundaki testlerinin başarıyla sürdüğünü açıkladı.

Semizorov, “Bu yılın aralık ayında topun derin modernizasyon içeren kapsamlı onarımını tamamlıyoruz. İthal parça ikamesi yapıldı ve yeni aygıt sistemleri takıldı. Önümüzdeki yıl içimde bu topçu sistemlerinin seri üretimi için altyapımızı hazırlayacağız” diye konuştu.

Modernize edilen topta daha önce Ukrayna’nın Harkov kentinde üretilen şanzımanın yerine Rus yapımı yeni şanzımanın kullanıldığını, ayrıca eski Ukrayna yapımı motorun da yerli üretim yeni motorla değiştirildiğini vurgulayan yetkili, “Hedef takip sistemlerinde ve aracın kendi korumasında da ithalat ikamesi yapıldı. Şu anca modernize edilen Malka sahada başarıyla test ediliyor” ifadelerini kullandı.

2S7M Malka, 1980’lerde geliştirilen ve halen dünyanın en güçlü toplardan biri olarak gösterilen 2S7 Pion’un modernize edilen versiyonu. 203 milimetre kalibreli mermiler kullanan yeni top sistemi, cephe hattının gerisindeki derin bölgede kalan düşman hedeflerini vurma amacıyla geliştirildi.

Malka’nın en büyük özelliği, nükleer başlıklı mühimmat kullanabilmesi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devletten 30 bin TL hibe aldı, hayatı değişti

Devletten 30 bin TL hibe aldı, hayatı değişti