22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rus ordusundan gece baskını! 4 kente roket yağdırdılar

Rus ordusundan gece baskını! 4 kente roket yağdırdılar

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı 27. gününe girdi. Rusya ordusu tarafından, Ukrayna'nın Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile başkent Kiev'e gece yarısı roketlerle saldırılar düzenledi. Ukrayna ordusu ise, Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayrı Mekanize Tugayı'na yönelik saldırı düzenledi.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rus ordusundan gece baskını! 4 kente roket yağdırdılar

Ukrayna'da Rus güçlerinin saldırıları 27. günde de devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşırken bombardımanın şiddeti de her geçen gün artıyor. Başkent Kiev ve ülkenin birçok bölgesinde patlama sesleri duyuluyor.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

04:16 Rusya ordusu tarafından, Ukrayna'nın Borispol, Herson ve Kryvyi Rih kentlerine ile başkent Kiev'e gece yarısı roketlerle saldırılar düzenledi. Ukrayna ordusu ise, Luhansk bölgesinde yer alan 24. Ayrı Mekanize Tugayı'na yönelik saldırı düzenledi.

03:49 Ukrayna'nın Sumi kentinin Valisi Dmitry Zhivitsky, Sumi'de Rusya'nın saldırıları sırasında büyük çaplı bir yangın çıktığı ve yangının çatışmalar ve Rus bombardımanı nedeniyle halen söndürülemediğini duyurdu.

03:26 Ukrayna polisi, Rusya tarafından Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gönderilen sabotaj ekibini kontrol noktasından geçmeye çalıştıkları sırada yakaladı.

01:57 Rusya Savunma Bakanlığı, bugünkü Rus operasyonlarında Ukrayna'ya ait 83 askeri tesisin imha edildiğini açıkladı.

01:50 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, gün içinde 7 binden fazla Mariupol sakininin tahliye edildiğini açıkladı.


01:19 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu hafta gerçekleşecek olan G7, NATO ve Avrupa Birliği (AB) zirvelerinde Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması için çabalayacaklarını duyurdu.

01:11 Rusya ordusu, Ukrayna'nın Lugansk bölgesinde yer alan bir petrol işleme tesisini hedef aldı. Bombardıman sonrası tesiste yangın çıktı.

00:59 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukrayna meselesine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

00:59 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'da belirlediği stratejik hedeflerin neredeyse hiçbirini elde edemediğini belirterek, Ukrayna ordusunun Rusya'ya karşı savaşı kazanabileceğini söyledi.

00:25 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu görüştü.

00:05 Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonominin Ukrayna'daki savaşa rağmen pozitif kalmaya devam edeceğini ancak daha yavaş olacağını bildirdi.

23:53 Rusya Donanması'na ait savaş gemileri Sivastopal açıklarından Ukrayna'ya füze fırlattı.

23:13 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, "Belarus'un Ukrayna'ya saldırma ihtimali yüksek" açıklamasını yaptı.

22:31 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

22:15 Reuters: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bu hafta yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne videokonferans ile katılacak.

21:35 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da 5 yerleşim biriminde orduya ait cephaneliklerin uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla vurulduğunu bildirdi.

21:14 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Başkan Biden'ın, Avrupa'daki temasları kapsamında Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları duyuracağını açıkladı.

18:19 Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da en az 953 sivilin hayatını kaybettiğini, 1557 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 3 milyon 557 bin 245 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

17:05 Birleşmiş Milletler (BM), Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın bir ay önce Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın 'kazanılamayacağını' belirterek 'Er ya da geç, savaş alanından barış masasına geçilmesi gerekecek. Bu kaçınılmaz ama tek soru şu: Daha kaç hayat kaybedilmeli? Kaç bomba düşmeli?' dedi.

16:07 Ukrayna devlet başkanı Zelenski Papa Francis ile konuştuğunu ve Vatikan'ın Kiev ile Moskova arasında arabuluculuk yapabileceğini söyledi

15:13 Rus ordusunun Ukrayna'nın Mariupol şehrine iki "çok güçlü bomba" attığı bildirildi.


14:18 Zelenski İtalya Parlamentosu'na seslendi: Petrol başta olmak üzere Rusya ile ticarete tam bir ambargo uygulayın. Limanlarınızı Rus gemilerine kapatın ve bu savaşa etkisi olan herkesin varlıklarına bloke koyun.

13:35 Kremlin, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden görüşmelerin daha "aktif ve anlamlı" olmasını istediklerini açıkladı.

13:25 Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'da, saldırıların başlamasından bu yana 117 çocuğun hayatını kaybettiği, 155 çocuğun da yaralandığı bildirildi.

13:00 Ukrayna: Rus ordusu 15 bin 300 asker, 99 uçak, 123 helikopter ve 509 tankını kaybetti.

12:27 Ukrayna'da Rusya'nın yoğun saldırıları altındaki Mariupol kentine halkın tahliyesi için dışında "çocuklar" ve "siviller" yazan 24 otobüs gönderildi.


12:21 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestovych Ukrayna ile Rusya arasındaki aktif çatışmaların 2-3 hafta içerisinde bitebileceğini söyledi.

11:47 Ukrayna'nın Mikolayiv bölgesindeki benzin istasyonuna yapılan Rus saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti.

11:44 Ukrayna Ulusal Polisi: Rus güçleri Avdiyivka'yı yeni Tornado-C füzeleriyle vurdu.

11:27 Rusya, Ukrayna'nın Jitomir bölgesindeki yapıları vurdu.

11:20 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da son 24 saatte 137 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini bildirdi.

11:15 Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkedeki Rus birliklerinin ortalama 3 günlük gıda ve mühimmat stokunun kaldığını duyurdu.

10:34 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için temaslarını sürdürdüklerini, Mariupol'deki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Bir an önce oradaki masum insanların bölgeden tahliye edilebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde, saatlerde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.

09:15 Rusya, 2029 vadeli dolar cinsi devlet tahvilinin kupon ödemesini gerçekleştirdi.

08:00 Ukrayna ordusu, kuvvetlerinin Kiev yakınlarındaki Makariv kasabasını geri aldığını açıkladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, ihtilafla ilgili son güncellemesinde, birliklerinin Rus birliklerini başkentin yaklaşık 60 km batısındaki kasabadan dışarı ittiğini söyledi.

06:17 Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerini Tokyo'nun Ukrayna politikası karşısında askıya alma kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, Rusya'nın adımını şiddetle protesto ettiklerini kaydetti.

04:25 Ukrayna'nın Azov Taburu, bir tankın başında dinlenen Rus askerlerine uzaktan düzenlediği saldırıya ait görüntüleri yayınladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel askeri birim olan Azov Taburu tarafından, Rus askerlerine karşı yapılan saldırıların görüntüleri yayınladı. Görüntülerde Azov Taburu'nun, çevrede kendileri için bir tehlike olmadığını düşünerek bir tankın başında hem dinlenen hem de birbiriyle sohbet eden bir grup Rus askerinin bulunduğu noktaya roketle atışı yaptığı kaydedildi. Saldırıda bazı Rus askerlerinin yere yığıldığı görülürken, Azov Taburu'nun saldırısında kaç Rus askerlerinin yaralandığı veya öldüğü konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

04:14 Ukrayna İstihbaratı, Rus istihbaratı tarafından yönlendirilen bir kişiyi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e suikast düzenlemek için bir tim hazırlarken yakaladı.

04:02 Rus ordusu tarafından gece saatlerinde Ukrayna'nın Harkov, Rivne ve Makiivka kentlerine füzelerle ve savaş uçakları ile saldırılar düzenlendi.

03:10 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna'daki savaş başladığından itibaren Türkiye'ye 58 bin Ukraynalının geldiğini söyledi.

03:07 ABD Başkanı Joe Biden yaptığı basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması hakkında açıklamalarda bulunarak, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarında hipersonik füzeler kullandığını duyurdu. Biden, "Fark ederseniz, Rusya hipersonik füze fırlattı" dedi.

02:54 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, batılı medya kuruluşlarına verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi durumunda Kırım ve Donbass konusunu görüşmeye hazır olduğunu belirterek, Rusya'nın Kırım ve Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk ve Luhansk'ı talep etmesine ilişkin konulara değindi.

02:25 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna askerleri tarafından ülkenin Harkov Bölgesinde yer alan Chuhuiv kentinde Rusya'ya ait bir savaş uçanın düşürüldüğünü duyurdu.

02:00 Rusya Dışişleri Bakanlığı, Japonya'nın Ukrayna işgaline tepki olarak uygulanan yaptırımlar konusunda batı dünyasına katılmasının ardından Japonya ile yürütülen 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerinin askıya alınacağını açıkladı.

01:17 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, bugün Ukrayna'da açılan insani koridorlardan 8 binden fazla sivilin tahliye edildiğini duyurdu.

01:08 İsviçre hükümeti, Ukrayna'ya silah desteği vermesi için Polonya'ya mühimmat sevk etmeyeceğini açıkladı.

00:39 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçları işlediğini gördüklerini ve bununla ilgili kanıtları toplama çabalarına yardım ettiklerini söyledi.

00:10 Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ukrayna krizinin çözümü konusunda Riyad'ın "ara buluculuk" yapması konusunu ele aldığı belirtildi.

23:39 ABD Başkanı Joe Biden'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda Ukrayna'daki gelişmeleri görüştüğü bildirildi.

23:30 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik sözleri nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına ilişkin, Rusya'nın sivillere ayrım gözetmeksizin saldırdığını ve dünyada yarattığı algının da kendi eseri olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bozdağ'dan 'yargıda yapay zeka dönemi' açıklaması

Bakan Bozdağ'dan 'yargıda yapay zeka dönemi' açıklaması