20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rüşvet görüntüleri yayınlanmıştı! Kararını verdi

Rüşvet görüntüleri yayınlanmıştı! Kararını verdi

Rus yatırımcısı kadın ve üst seviye bir Rus oligartın yeğenine hükumet kontratlarını teklif ederken gösteren videonun yayınlanmasıyla ülke gündemine bomba gibi düşen Avusturya’nın aşırı sağ kanattan başbakan yardımcısı Heinz-Christian Strache, rüşvet suçlaması üzerine görevinden istifa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rüşvet görüntüleri yayınlanmıştı! Kararını verdi

Avusturya’nın aşırı sağ kanattan başbakan yardımcısı Heinz-Christian Strache, rüşvet suçlaması üzerine görevinden istifa etti.

Alman Der Spiegel haber dergisi ve Süddeutsche Zeitung günlük gazete Başbakan Yardımcısı Strache’nin bir Rus yatırımcısı kadın ve üst seviye bir Rus oligartın yeğenine hükumet kontratlarını teklif ederken gösteren video yayınladı.

Strache, bu sabah yatığı basın konferansında kanuna aykırı hiçbir şey yapmadığını buna rağmen Hürriyet Parti Başkanlığından istifa edeceğini söyledi. Strache, “Davranışımla hayal kırıklığına uğrattığım herkesten özür diliyorum” dedi.

"Karımı üzdüm"
Temmuz 2017’de, 15 Ekim 2017’den önce yapılacak olan Avusturya seçimlerinden önce meydana gelen olayı kimin kurguladığı ve videoyu kimin çektiğinin bilinmediği kaydedildi.

Der Spiegel ve Süddeutsche Zeitung "Rus" kadının Avusturya Kronen Zeitung gazetesinin yüzde 50’sini satın almayı teklif ettiği ve bu konuda Hürriyet Partisi’nden destek istediğini yazdı.  Strache, Ibiza’da kadın ile görüşmesin özel bir konuşma olarak kabul ettiğini ancak o zaman sarhoş olduğunu görüşme sonucunda partiye herhangi bir bağışın yapılmadığını söyledi.  Strache: "Alkolün etkisiyle bunun maço bir görüşmeydi. Bu görüşmeyle hayatımdaki en önemli kişi olan karımı üzdüm” dedi. Strache, bunun siyasi bir saldırı olduğunu, kendisinin kanuna aykırı bir şey yapmadığını söyledi. Strache, Şansöyle Sebastian Kurz’un istifasını kabul ettiğini söyledi.

2016’de Parti başkanlığına aday olan Ulaştırma Bakanı Norbert Hofer’in Hüriyyet Parti başkanlığın Strache’den devralmasının beklendiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunan hücumbotu böyle taciz etti

Yunan hücumbotu böyle taciz etti