22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Korktuğumuz başımıza geldi'

'Korktuğumuz başımıza geldi'

Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2'ler Rusya'nın adeta aklını aldı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada "Korktuğumuz başımıza geldi." dedi ve Ukrayna'nın kullandığı Türk yapımı SİHA'lardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Peskov, Türkiye ile olan ilişkilere ise ayrı bir parantez açarak "Türkiye ile özel ve iyi ilişkilerimiz var." ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Korktuğumuz başımıza geldi'

Avrupa'da ilk kez Ukrayna tarafından satın alınan Türkiye'nin gururu Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA), ilk kez Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıları vurdu. Bayraktar TB2 SİHA'ların Avrupa'daki bu ilk icraatı Kremlin'i korkuttu.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Donbass'ta Türk yapımı SİHA'ların kullanımına ilişkin açıklamalar yaptı.

Kremlin'de Bayraktar TB2 korkusu
Rusya'nın duyduğu rahatsızlığı dile getiren Peskov, SİHA'ların çatışma hattındaki durumun istikrarsızlaşmasına yol açabileceğine dair korkuların gerçekleştiğini söyledi.

Bu gelişmenin Ukrayna sorununun çözümüne katkıda bulunmayacağını belirten Peskov, Türkiye ile olan ilişkilere ise ayrı bir parantez açtı. Peskov, "Türkiye ile özel ve iyi ilişkilerimiz var." ifadelerini kullandı.

Bir açıklamada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Donbas'taki mevzilerde Bayraktar TB2'nin kullanıldığını ilişkin bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını söyleyen Lavrov, NATO'ya mesaj göndererek, Ukrayna'daki durumu herkesin düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA'yı kullandı
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, obüsler kullanarak ateşkes ihlali yaptığı ve bunun sonucunda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

AGİT Özel misyonu kanalıyla konuya ilişkin nota gönderilmesine rağmen sonuç alınamadığı aktarılan açıklamada, ayrılıkçıları ateşkese zorlamak için Bayraktar TB2 SİHA'nın ilk kez kullanıldığı ifade edildi.

Obüs yok edildi
Açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın, temas hattını geçmediği ve güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

Donbas krizi
Başkent Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı.

Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emel Sayın Bill Gates'e çağrı yaptı

Emel Sayın Bill Gates'e çağrı yaptı