21 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşabilir

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşabilir

Bank of America, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşacağına dair tahminlerini güncelledi. Analistlere göre, ons fiyatı 3 bin dolara çıkabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşabilir

Altın fiyatları hızla yükseliyor ve yeni rekor seviyelere ulaşmaya devam ediyor. Bank of America’nın değerlendirmesine göre, yatırımcıların altına olan ilgisi artmalı. Son olarak, altının ons fiyatı 2,722 dolara çıkarak tarihindeki en yüksek seviyeyi gördü. Analistler, bu yükselişin süreceğini ve fiyatın 3,000 doları aşabileceğini öngörüyor.

"Güvenli Liman" Olarak Altın

Bank of America'nın stratejistleri, artan riskler nedeniyle geleneksel "güvenli liman" varlıklarının daha çekici hale geldiğini belirtiyor. Yükselen devlet borçları ve enflasyon baskıları, yatırımcıları ve merkez bankalarını altına yönelmeye teşvik ediyor.

ABD'deki Borç Krizi ve Enflasyon Riski

CNBC'e göre, ABD’de artan borçlanma oranları, daha yüksek faiz ödemelerine ve ekonomik dengesizliklere yol açabilir. Böyle bir durumda, altın yatırımcılar için güçlü bir koruma aracı olabilir. ABD borçları arttıkça, altının ekonomik sistemdeki önemi de artıyor.

3,000 Dolar Beklentisi

Bank of America analistleri, altının ons fiyatının 3,000 doları göreceğine dair tahminlerini sürdürüyor. Küresel borçlanma ve harcama endişeleri bu öngörüleri destekliyor. Merkez bankalarının döviz rezervleri içindeki altın payı da dikkat çekici bir şekilde yükseldi; on yıl önce yüzde 3 olan oran, bugün yüzde 10’a çıkmış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal medya üzerinden yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı

Sosyal medya üzerinden yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı