18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Altının gramı 2 bin 463 liradan işlem görüyor

Altının gramı 2 bin 463 liradan işlem görüyor

Altının gram fiyatı, güne artışla başladıktan sonra 2.463 lira seviyesinde işlem görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altının gramı 2 bin 463 liradan işlem görüyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak altının gram fiyatı değer kazandı ve günü bir önceki kapanışın %1,3 üzerinde 2.458 liradan tamamladı.

Altın Gram Fiyatı Güne Artışla Başladı

Altının gram fiyatı, yeni güne de artışla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın %0,2 üzerinde 2.463 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.060 liradan, cumhuriyet altını ise 16.170 liradan alıcı buluyor.

Altının Ons Fiyatı Geriledi

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda %0,1 düşüşle 2.325 dolardan işlem görüyor.

ABD Ekonomisinde Büyüme Yavaşladı

ABD'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) birinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak beklentiler doğrultusunda %1,4 artarken, ikinci çeyrekten bu yana en düşük büyüme oranı kaydedildi. Analistler, ülke ekonomisindeki büyüme hızındaki yavaşlamanın faiz indirimi beklentilerini güçlendirebileceğini belirtiyor.

Fed yetkililerinin açıklamaları ve ekonomik veriler doğrultusunda, eylülde faiz indirimi olasılığı %70, kasımda ise %95 olarak fiyatlanıyor. Piyasalar, olası bir faiz indirimine odaklanmış durumda ancak Fed içerisinde faiz indirimi konusunda farklı görüşler de bulunuyor.

Analistlere göre, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.300 ve 2.280 dolar seviyeleri destek, 2.350 ve 2.380 dolar seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor. Bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi yaşanırken, yurt dışında Almanya'da işsizlik oranı, ABD'de çekirdek kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi takip edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maliye Bakanı Şimşek açıkladı: Cari açığın azalması hedefimize daha hızlı ulaştırıyor

Maliye Bakanı Şimşek açıkladı: Cari açığın azalması hedefimize daha hızlı ulaştırıyor