10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Bakan Bolat'tan alışveriş vergisine ilişkin önemli açıklama

Bakan Bolat'tan alışveriş vergisine ilişkin önemli açıklama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yurtdışı sitelerden bireysel şekilde sipariş edilen ürünlere ek vergi getirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Bolat, yüzde 30-60 arasında değişen ek vergilerin getirilmesindeki amacın, üreticilerin pazar kaybı yaşamaması olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bolat'tan alışveriş vergisine ilişkin önemli açıklama
KAYNAK: Dünya

Ticaret Bakanlığı, dün yayımlanan yönetmelikle bireysel olarak yurtdışından kargoyla getirtilen ürünlere ek vergi koydu. E-ticarette 30 Euro'yu aşmayan eşya ile 1.500 Euro'yu aşmayan ilaç cinsi eşyalara yüzde 30 ila 60 ek vergi getirildi.

Kararın, çok sayıda kişinin Temu isimli alışveriş sitesinden uygun fiyatlı ürünleri satın almasının ardından gelmesi dikkat çekti. Bu kararla Temu'dan alışveriş yapılmasının bir avantajının kalmadığı belirtiliyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen IFCO Hazır Giyim Fuarı'na katıldı, burada ek vergiye dair açıklamada bulundu. Bolat, "Amacımız, üreten kesime olumsuz pazar kaybı yaratmamak" dedi.

Bakan Bolat şunları söyledi: "Bu, bir firma, şahsa ya da ülkeye yönelik bir düzenleme değil. Genel bir ithalat düzenlemesi. Şunu gördük; e-ticaret ile ilgili yapılan işlemlerde sektörlerde, ürünlerde çok hızlı değişimler oluyor. Çok hızlı pazar payları değişimleri meydana geliyor. Özellikle küçük esnaf, tüccarlar, ticaret odaları, esnaf odaları, sanayi odaları bize bu konuda yoğun şikayette bulundu. Tüketicilerden de kalitesizlik, ürün güvenliği, tehlikeli ürün noktasında şikayetler çokça yapıldı. Hem ilgili bakanlıklarımız ile istişare ettik hem bu ilgili ticaret ve esnaf odaları, TOBB, TİM gibi kuruluşlar ile istişare ettik. Onların da umumi arzusu üzerine bu yeni düzenlemeyi getirdik. Buradaki amacımız ülkemizin ekonomisinde üreten kesimin ve ekonomideki esnaf, KOBİ, tacir, mağaza sahibi gibi kesimlerin yoğun bir şekilde pazar ve istihdam kaybı yaşamasının ve ülkemizin döviz kaybı şeklindeki olumsuz etkilerin azaltılması. Bu gaye ile bu değişiklik yapıldı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, Filistinlilerin haklı davasına desteğini sürdürecek

Türkiye, Filistinlilerin haklı davasına desteğini sürdürecek