27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Beşiktaş da 'Kripto'landı

Beşiktaş da 'Kripto'landı

Paribu ve Beşiktaş JK iş birliği ile hayata geçen Beşiktaş Token için ön satış işlemleri tamamlandı. Ön satışın başlamasıyla, kilitsiz token’lar saniyeler içinde tükendi. Kilitli token’lar ise yüksek taleple karşı karşıya kaldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş da 'Kripto'landı

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, Paribu CEO’su Yasin Oral ve bazı yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Beşiktaş Token ön satışa açıldı. Üç saniye gibi bir sürede tamamlanan ön satış süreci ile kulüp ciddi oranda gelir elde edecek. Kripto para borsası Paribu, 2021 yılında da Fenerbahçe Token ile iş birliğine gitmişti. O dönem Fenerbahçe Spor Kulübü yaklaşık 270 milyon liralık gelir elde etmişti. Fenerbahçe’nin maksimum arzı, 190 milyon 700 bin olarak açıklanmıştı. Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş Token sayesinde kulüplerine direkt katkıda bulunma imkânı elde etmiş olacak. Basın toplantısında iş birliğinin 10 yıllık bir süreyi kapsadığı, proje boyunca kulübe sürdürülebilir bir gelir sağlanması hedeflendiği bildirildi.

Kilitli tokenler belli periyotlarla açılacak

 BJK-TL piyasası aktifleşmesiyle birlikte işlem yapılabilecek. Kilitli token’ların 7 ay sonra her ay sahip olunan miktarın 12’de birinin açılacağı duyuruldu. Kulüpten yapılan açıklamada, token sahiplerinin çeşitli avantajlardan da yararlanabileceği belirtildi.

  •  Kulüp tarafından yapılacak anketlerde token sahipleri alınacak kararlarda söz sahibi olacak. n Tesis, stat ve localarda düzenlenecek etkinliklere katılabilecekler.
  • Kulübün sporcuları, teknik heyeti ve yönetimiyle tanışma imkânı yaratılacak.
  • Sezon boyunca ve sonrasında öncelikli bilet, özel ürünler gibi birçok fırsattan yararlanılması sağlanacak.
  • Avrupa deplasmanlarına seyahat imkanı sunulacak.

Beşiktaş Token, Ethereum altyapısı kullanılarak ERC-20 standartları ile geliştirildi. ERC-20 standartları ile oluşturulmuş kripto varlıklar, sıcak ve soğuk olmak üzere tüm kripto varlık cüzdanlarında güvenle saklanabiliyor.

50 milyon adet arz sunulacak

Whitepaper’da yer alan bilgilere göre; Beşiktaş Token’ın maksimum arzı 50.000.000 adet. Arzın tamamı dolaşıma girdiği andan itibaren yeni bir token üretimi yapılmayacak. Dün arz miktarının 5 milyon 500 bin adedi satışa çıkarıldı. Kilitsiz token arzı 500 bin adet, kilitli token arzı ise 5 milyon olarak piyasaya sunuldu.

SATILDIKÇA GELIR ELDE EDILECEK

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, lansmanda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “En önemli kaygımız, taraftarlarımızın ve token ürünümüze teveccüh gösterecek insanların zarar görmemesi için yeterli koşulların oluşmaması; kendimizce güvenilir bir partner bulamamamızdı. Paribu, teminat mektubu başta olmak üzere; tüm yasal ve mali sorumluluklarını ortaya koydu. Beşiktaş’ın bir kuruşu için ne kadar hassas davrandığımı kamuoyu biliyor. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı zaman gösterecektir. Token satıldıkça gelir elde edeceğiz.”

Paribu CEO’su Yasin Oral ise şu ifadeleri kullandı: Blokzincir teknolojisinin spor dünyasıyla entegre olması, her iki sektör için de büyük bir önem taşıyor. Pek çoğunuzun bildiği gibi fan token’lar aracılığıyla taraftarlar, kulüplerinin geleceğine daha çok etki etme imkânına sahip olabiliyor. Beşiktaş taraftarının, Beşiktaş Token ile gücünü daha da büyüteceğine inanıyoruz. Beşiktaş Token’ın tüm taraftarlar ve spor dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.

5 YILLIK TAHMIN: 10 KATINI AŞACAK!

Gautam Chhugani liderliğindeki Bernstein analistleri 25 Eylül Pazartesi günü yayınlanan bir raporda, kripto para piyasasının yakın geleceğine ışık tuttu. Raporda, kripto fon yönetimi endüstrisinin hâlihazırda 45-50 milyar dolar seviyesinde gezindiğini belirten analistler, bu miktarın önümüzdeki beş yıl içinde 500-650 milyar dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sığınmacı yüküne çözüm arayışı

Sığınmacı yüküne çözüm arayışı