23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Beyaz eşya devi Profilo iflas mı etti? Profilo Holding kimin?

Beyaz eşya devi Profilo iflas mı etti? Profilo Holding kimin?

Beyaz eşya devi Profilo'nun iflas ettiği ileri sürülmüştü. Vatandaşlar konuyla ilgili detayları araştırıyor. Bir dönem binlerce kişinin çalıştığı, vergi rekorları kıran, en büyük sanayi listelerinde yer alan Profilo Holding'in son durumu merak ediliyor. Peki, Profilo iflas mı etti? Profilo Holding kimin? İşte merak edilen detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz eşya devi Profilo iflas mı etti? Profilo Holding kimin?

Profilo Sanayi AŞ 1965 yılında kurulurken, Profilo Holding AŞ ise 1971'de kurulmuştu. Profilo'nun eski avukatı Sümer Altay’ın, vekâlet ücreti için açtığı davada Profilo Holding AŞ ve Profilo Sanayi AŞ için iflas kararı çıktı. Peki, Beyaz eşya devi Profilo iflas mı etti? Profilo Holding kimin? Merak edilen detaylar...

Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne ait iki şirket için iflas kararı verildi. Grubun eski avukatı Sümer Altay’ın, vekalet ücreti için açtığı davada Profilo Holding AŞ ve Profilo Sanayi AŞ için iflas kararı çıktı. 

PROFİLO İFLAS ETTİ Mİ?

Türkiye'nin köklü şirketlerinden, geçmişi 1950'lere dayanan Profilo Holding geçen perşembe İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde görülen bir dava sonucunda iflas etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre Profilo Grubu şirketlerinin avukatlığını üstlenen, kurucu Jak Kamhi ile de yakın ilişkisi olan ünlü avukat Sümer Altay, takip ettiği önemli bir dosyadaki vekâlet ücreti ödenmediği gerekçesiyle grupla karşı karşıya geldi. Anılan dosyadan uzaklaştırılan Altay, vekâlet ücretinin ödenmesi için girişimde bulundu ancak olumlu bir sonuç elde edemedi.

Avukat Altay bu gelişme üzerine 2.5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ’ye karşı iflas davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme depo kararı verdi. Depo kararına rağmen ödeme yapılmayınca Profilo için geçen perşembe gün yapılan duruşmada Altay’ın avukatları, "Borç ödenmedi. Davalıların ayrı ayrı iflasına karar verilsin" talebinde bulundu. Davalı şirketlerin avukatı ise “Davanın reddine karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir

Seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir