21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Dünyaca ünlü banka altın tahminini ilan etti! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi

Dünyaca ünlü banka altın tahminini ilan etti! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi

Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken çok uluslu banka olan Standard Chartered'den dikkat çeken bir tahmin geldi. Banka altının ons fiyatının 2 bin 250 dolara yükseleceğini öngördü. Ons altının bahsi geçen rakamlara yükselmesinin gram altını uçurması bekleniyor.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyaca ünlü banka altın tahminini ilan etti! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi

Gram altın fiyatlarındaki rekor ve ons altındaki yükseliş bugün yerini düşüşe bıraktı. Altın fiyatları kritik seviyenin altına gerilerken çok uluslu banka Standard Chartered’tan flaş bir altın tahmini geldi. Banka geçtiğimiz gün yatırımcılara gönderdiği bir notta altın fiyatlarının yüzde 30 artacağını ve ons başına 2.250 dolar seviyelerini görebileceğini belirtti.

Dolar, beklenenden güçlü gelen ABD verileri sonrası güçlenirken, Fed’in piyasalarda yarattığı belirsizliğin artması, altın fiyatlarını bugün kritik seviyenin altına çekti. Dolar beş ayın en düşük seviyesinden toparlanırken, altın fiyatları yüzde 2’ye yakın gerileyerek 1800 doların altına çekildi. Böylece değerli metal son 3 ayın en kötü gününü yaşadı. Bugün ise altının ons fiyatı 1782 dolardan değerlenirken, geçtiğimiz günlerde 1084 lira ile rekor kıran gram altın 1061 liradan satışa sunuluyor.

"En çok altın fiyatları etkilenecek"
Enflasyonun ABD Merkez Bankası Fed’in hedef aralığı üzerinde kalması halinde, faizleri beklenenden daha uzun süre yükseltmesine neden olabileceği ifade ediliyor. Fed önümüzdeki aylarda daha küçük faiz artışlarına işaret ederken, merkez bankası ayrıca faizlerin beklenenden çok daha yüksek seviyelerde zirve yapabileceği konusunda da uyarıda bulunuyor.

Analistler böyle bir senaryo için yaptıkları değerlendirmede, bundan en çok etkilenecek olanın altın fiyatları olacağının altını çiziyor. Şimdi ise gözler Fed’in 2022 yılının son toplantısına çevrildi. Banka yılın son toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştirecek.

Artan faiz oranları bu yıl külçe altın fiyatları üzerindeki en büyük etkendi. Zira yüksek borç getirileri altın tutmanın fırsat maliyetini artırdı. Altın, bu yılın başlarında gördüğü dip seviyelerden toparlanmış olsa da ekonomistler, faizlerin gidişatı konusundaki belirsizlik nedeniyle görünümün hâlâ pek iç açıcı olmadığını söylüyor.


Rekor tahmin
Piyasada hareketlilik artarken çok uluslu banka Standard Chartered ise yeni altın tahminini paylaştı. Dev banka farklı olarak altın fiyatlarında yükseliş bekliyor. Bankanın küresel araştırma başkanı Eric Robertsen‘in 4 Aralık’ta yatırımcılara gönderdiği bir notta altın tahminlerinde yüzde 30’a varan bir artış ortaya koydu. Robertsen’in tahminlerine göre altın fiyatı ons başına 2.250 dolara ulaşabilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zincir mağazalara düzenleme: Veriler Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktarılacak

Zincir mağazalara düzenleme: Veriler Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktarılacak