25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Güven endeksinde hizmet sektörü yükseldi, inşaat sektörü geriledi!

Güven endeksinde hizmet sektörü yükseldi, inşaat sektörü geriledi!

Güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 1,5, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 arttı, inşaat sektöründe yüzde 1,7 azaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güven endeksinde hizmet sektörü yükseldi, inşaat sektörü geriledi!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyurdu. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, hizmet sektöründe yüzde 1,5 artarak 114,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 yükselerek 110,7, inşaat sektöründe ise yüzde 1,7 azalarak 86,3 değerine ulaştı.

Hizmet Sektöründe İyimserlik Devam Ediyor

Hizmet sektöründe ekimde iş durumu yüzde 2,4, hizmetlere olan talep yüzde 1,7, gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi ise yüzde 0,4 arttı. Sektördeki iyimserlik devam ediyor ve gelecek döneme dair beklentiler olumlu bir seyir izliyor.

Perakende Ticaret Sektöründe Durgunluk Gözlemleniyor

Perakende ticaret sektöründe son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 1,3 azalırken, mevcut mal stok seviyesi yüzde 1,5 ve gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi yüzde 0,4 artış kaydetti. Sektörde durgunluk gözlemlenmekte ancak gelecek döneme dair bir miktar umut var.

İnşaat Sektöründe Zorlu Bir Dönem Yaşanıyor

İnşaat sektöründe alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde yüzde 4 gerileme görülürken, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisinde yüzde 0,3'lük bir artış yaşandı. Sektör, zorlu bir dönemden geçmekte ve belirsizlikler devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acun Ilıcalı dayanamadı Mourinho ile görüştü: Kendine gel

Acun Ilıcalı dayanamadı Mourinho ile görüştü: Kendine gel