08 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Haziran ayı Kısa çalışma ödeneği yattı mı?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Haziran ayı Kısa çalışma ödeneği yattı mı?

Kısa çalışma ödeneği alan çalışanlar ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırmaya başladı. 31 Mart'ta sona eren kısa çalışma ödeneği nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 aylığına uzatılmıştı. Peki, kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Haziran ayı Kısa çalışma ödeneği yattı mı?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Haziran ayı Kısa çalışma ödeneği yattı mı?

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili gelişmeler gündemde takip edilen konular arasında yer alıyor. 31 Mart'ta sona eren kısa çalışma ödeneği nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 aylığına uzatılmıştı. Buna göre ödenek kapsamında olan çalışanlar bu ay da KÇÖ alacaklar. Peki, kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Haziran ayı Kısa çalışma ödeneği yattı mı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 4 Haziran'da hesaplara yatırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini 4 Haziran'da hesaplara yatırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Kısa çalışma

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150'sini geçemez.

Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenir.

Kısa çalışma yapılan süreler için, kısa çalışmaya tabi tutulan işçiler adına SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile eksik gün gerekçesi "18-Kısa Çalışma Ödeneği" veya "27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler" olarak bildirilir.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi üç ayı aşmamak kaydıyla kısa çalışma süresi kadardır.

Zorlayıcı sebeplerle işyerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40 ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir.

Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süreyle orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank nefes kredisi ne zaman veriliyor? Nefes kredisi şartları neler?

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank nefes kredisi ne zaman veriliyor? Nefes kredisi şartları neler?