20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi KYK bursu ödemesi ne zaman hangi tarihte? 2021 KYK burs kredi ilk ödeme ne zaman yatacak?

KYK bursu ödemesi ne zaman hangi tarihte? 2021 KYK burs kredi ilk ödeme ne zaman yatacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK), burs ve kredi başvuru sonuçları dün itibariyle resmen açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK burs sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından KYK bursu ödemesi ne zaman? KYK bursu ödemesi yatacak mı? KYK bursu ödemesi ilk ödeme hangi tarihte? araştırmaları yapılıyor. KYK kredi burs parası ödemeleri hakkında detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK bursu ödemesi ne zaman hangi tarihte? 2021 KYK burs kredi ilk ödeme ne zaman yatacak?

10 Kasım’da sana eren KYK burs ve kredi başvuru sonuçları resmen açıklandı. KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler taahhüt onaylarını gerçekleştirecek. Ardından KYK ödemelerinin yatacağı tarihi bekleyecekler. Bu sebeple KYK burs sonuçlarının ardından, "2021 KYK kredi bursu ne zaman yatacak? KYK burs ilk ödemesi ne zaman? KYK burs ödemesi hangi tarihte? sorularına cevap arıyorlar.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK, TAAHÜT ONAYI NE ZAMAN?

KYK ödemelerinin ödeneceği tarih hakkında kesin bir tarih belli değil Geçen yıl; taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılmıştı. KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor. Öğrenciler taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59'a kadar e-devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecek.

kyk ödeme

KYK TAAHHÜTNAME NASIL ONAYLANIR?

E-Devlet üzerinden Burs/Kredi Taahhütname Onay İşlemleri hizmeti verilmektedir. Bu hizmeti kullanarak, burs veya öğrenim kredinize ait taahhütnameyi görüntüleyebilir, bu taahhütnameyi onaylayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Burs ya da kredi alma hakkı elde eden öğrencilerin belirtilen tarihlerde e-Devlet’ten burs/kredi onay işlemi sayfasında bulunan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekiyor.

KYK burs taahhütname onayı ile öğrenci, kendisinden istenen tüm şartları taşıdığını ve kabul ettiğini beyan eder. Değerlendirmenin ardından burs ya da kredi tahsisi yapılanlar, https://kygm.gsb.gov.tr/ internet sayfasından duyurulmaktadır.

Burs ya da kredi alacak 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler, taahhütnamelerini e-Devlet kapısının https://www.turkiye.gov.tr/ internet sayfası üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçükler, taahhütnamelerini e-Devlet kapısı üzerinden bakanlığın linkine ulaşarak anne ya da babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük veya anne ve babası olmayan öğrenciler de anne ya da babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile beraber kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler. Taahhütnamesini onaylamayanlara, burs ya da kredi ödenmeyecek. Ayrıca bildirim de yapılmayacaktır.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

KYK 2021 yılında burs ve kredi ücreti 550 TL'den 650 TL'ye yükseltilmişti. 2022 yılında yapılacak olan zamla bu rakamın 750 TL'ye çıkabileceği konuşuluyor. Şu an mevcut burs ücreti 650 TL olarak ödeniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de felaket üstüne felaket!

ABD'de felaket üstüne felaket!