08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Önder Kahveci: DHMİ çalışanlarının hakları gözetilmeli

Önder Kahveci: DHMİ çalışanlarının hakları gözetilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TBMM’ye sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DHMİ çalışanlarının haklarının gözetilmesi gerektiğinin altını çizen Kahveci, “DHMİ’nin dinamikleriyle oynanmamalı, DHMİ çalışanları yok sayılmamalıdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Önder Kahveci: DHMİ çalışanlarının hakları gözetilmeli
KAYNAK: Haber Merkezi

31 Mayıs 2024 tarihinde, Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada Kanunun TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, 'Sunulan teklifin 26. Maddesinde sadece Hava Trafik Kontrolörlerinin ücret gruplarında değişiklik yapılması teklif edilirken, diğer tüm Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları yok sayılmıştır' dedi.

Önder Kahveci'nin açıklamaları şu şekilde;

"Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilen ve DHMİ’de sadece belirli bir unvanı kapsayan, diğer çalışanları ise yok sayan bu teklifi kabul etmek mümkün değildir.

BAKAN ŞİMŞEK VE URALOĞLUNA ÇAĞRI

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU TBMM gündemine getirilen bu kanun teklifini mutlaka gözden geçirmeli ve yanlıştan yol yakınken dönmelidir.

“DHMİ’NİN DİNAMİKLERİYLE OYNANMAMALI”

Son dönemde artış gösteren, sadece belirli meslekler özelinde kurulan, temeli olmayan, kuruluş ilkesi ve felsefesi bulunmayan yapıların kullandıkları tehditkâr dile prim verilmemelidir. DHMİ'nin dinamikleriyle oynanmamalıdır.

YETKİLİ SENDİKALARIN GÖRÜŞLERİ ALINMALI

Devletimiz, milletimiz ve kurumlarımız her zaman Türkiye Kamu-Sen' in önceliği olmuştur. Dolayısıyla,  kurumlarda ve iş kolundaki yetkili sendikaların görüşleri alınmadan, sadece belirli bir kesimin taleplerinin gündeme alınmasını kabul etmiyor ve doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyorum.

“BU DÜZENLEME DHMİ’DEKİ İŞ VERİMİNİ DÜŞÜRECEKTİR”

Ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında, servis hizmetlerinin kaldırılırken, zorunlu haller dışında fazla mesai yaptırılması yasaklanmışken, giyim yardımı kaldırılırken, lojmanlar ile ilgili düzenlemeye gidilirken, memurlarımız ve emeklilerimiz ekonomik darboğazda yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, bazı unvanlara yönelik olan ve maaşlarında artış sağlayacak olan bu düzenleme, DHMİ’deki çalışma barışını bozacak, iş verimini düşürecektir.

'BU YANLIŞIN DÜZELMESİ İÇİN HER PLATFORMDA MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR'

TBMM’ye sunulan bu kanun teklifinde yapılacak düzenlemeyle yanlıştan derhal dönülmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve söz konusu taslağın revize edilmesi için TBMM nezdinde görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Talebimiz, kanun teklifinin tüm DHMİ çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi yönündedir. Aksi halde Türkiye Kamu-Sen, bu yanlışın düzeltilmesi için her platformda mücadelesini sürdürecektir!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray’a Gürcü santrfor

Galatasaray’a Gürcü santrfor