20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Yağlık ayçiçeği desteği 2021 ne zaman ödenecek? Ayçiçeği desteği 2021 tarihi belli oldu mu?

Yağlık ayçiçeği desteği 2021 ne zaman ödenecek? Ayçiçeği desteği 2021 tarihi belli oldu mu?

Yağ fiyatlarındaki artışın önüne geçilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yağlık ayçiçeği yetiştiricilerine destek veriliyor. Bu alanda yatırım yapan vatandaşlar, yağlık ayçiçeği desteği 2021 ne zaman ödenecek? Ayçiçeği desteği 2021 tarihi belli oldu mu? gibi sorulara yanıt arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yağlık ayçiçeği desteği 2021 ne zaman ödenecek? Ayçiçeği desteği 2021 tarihi belli oldu mu?

Bir alanda üreticilere destek veren Tarım ve Orman Bakanlığı ay çekirdeği üretisine de destek veriyor. Ayçiçeğinde hem tohum hem de yağ olarak yapılacak ithalatta 1 Temmuz'a kadar gümrüklerin sıfırlanmasının ardından tohuma hibe desteği başlatıldı. Verilen bu destek programından yararlanmak isteyen üreticiler, yağlık ayçiçeği desteği 2021 ne zaman ödeneceniği merak ediyor. Detayklar haberde...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ayçiçeği üretimini artıracak projelerde belirli hibe oranlarında tohum temin edilerek ekiliş yapıldığını açıklamıştı.

Bakan Pakdemirli, "Tarımsal destekleme kararında yer alan havzalarda yetiştirilen birinci ve ikinci üretim ayçiçeği ürünü için 50 kr/ kg fark ödemesi desteği ödeniyor" sözlerine yer vermişti.

Merkez Bankası'nın geçen açıkladığı Para Politikası Kurulu toplansında "yurt içi katı-sıvı yağ fiyatlarındaki artışlar hız kesmekle beraber devam etti" ifadeleriyle gündeme gelen yağ fiyatlarını düşürmek destek adımları devam ediyor.

Ayçiçeğinde hem tohum hem de yağ olarak yapılacak ithalatta 1 Temmuz'a kadar gümrüklerin sıfırlanmasının ardından tohuma hibe desteği başlatıldı

Konuyla ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ayçiçeği üretimini artıracak projelerde belirli hibe oranlarında tohum temin edilerek ekiliş yapıldığını belirterek, "Tarımsal destekleme kararında yer alan havzalarda yetiştirilen birinci ve ikinci üretim ayçiçeği ürünü için 50 kr/ kg fark ödemesi desteği ödeniyor" sözlerine yer vermişti.

Yağ fiyatlarına ilişkin yaşanan sıkıntılar Merkez Bankası'nın sekretaryasını yürüttüğü Gıda Komitesi'nde de gündeme gelirken, fiyatların düşmesi bekleniyor .

Bakan Pakdemirli ise yağ ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı ve dünyada stratejik hale gelen ayçiçeğinde ürün planlaması, ikinci ürün olarak desteklenmesi, tohum desteği, çiftçinin bilinçlendirilmesi konularında yürütülen çalışmalara ilişkin önemli açıklamara yer verdi.

21 ürünün desteklendiğini belirten Bakan Pakdemirli, "İnsan ve hayvan beslenmesi bakımından önemli (ayçiçeğinin de yer aldığı) 21 ürünün desteklenmeye devam ediliyor" dedi. Bakan Pakdemirli, stratejik ve arz açığı olan ürünlerin öncelikli olmak üzere üretim artışı sağlamak amacıyla il tarım ve orman müdürlüklerince hazırlanan projelere kaynak ayrıldığını belirtti. Pakdemirli, bu kapsamda 2021 yılı ayçiçeği üretimini artıracak projelere belirli hibe oranlarında tohum temin edilerek ekiliş yapıldığını ifade etti.

Zeytinyağına ilişkin alınan tedbirlerin de Gıda Komitesi'nde konuşularak alındığını anımsatan Pakdemirli, yukarı yönlü riskler yaşanmayacağını belirterek, fiyatların sürdürülebilir seviyelere düşeceğine inandığını söyledi.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ DESTEĞİ 2021 NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yağlık ayçiçeği desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Detaylar belli olduğunda sitemizden takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2. dönem karneler ne zaman verilecek 2021? Okullar ne zaman bitiyor?

2. dönem karneler ne zaman verilecek 2021? Okullar ne zaman bitiyor?