21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Kampa Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampa Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampa gitmeden önce bilinmesi gerekenler son derece önemlidir. Özellikle güvenli ve rahat bir tatil arzulayanlar için olmazsa olmaz tüyolar bulunur. Bunlar ile her işlem ve aktivite kolaylıkla yerine getirilebilir. Hem malzemelerin hem de yöntemlerin geliştirilmesiyle birçok sorunun üstesinden gelinebilir. Bunun için öncelikle iklime ve alana göre uygun ekipmanların tercih edilmesidir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kampa Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
KAYNAK: Haber Merkezi

Kamp Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Kampa gitmeden önce bilinmesi gerekenler genel olarak alan ve mevsim seçimine göre farklılık gösterir. Örneğin yaz mevsiminde kampa gitmeyi planlıyorsanız aşağıdaki tüyolara göz atabilirsiniz;

·         Gidilecek alana uygun ince ve hava alan kıyafetler seçilmelidir. Sahil kenarında kamp yapılacaksa yedek kuru kıyafetlerin ve mayoların alınması önerilir. Ayrıca güneş yanıklarından korunmak için güneş kremi gibi ürünlere de ihtiyaç vardır.

·       Ormanlık veya sahil alanı fark etmeksizin yiyecekleri sıcak havadan izole edebilecek termosların kullanılması önerilir.  Bu sayede yazın sıcak havalarda hem soğuk su bulabilir hek de gıdalarınızın bozulmasını engelleyebilirsiniz.

·         Kampa giderken odası yaralanmalara karşı muhakkak bir ilk yardım çantası bulundurulması gerekir.

·         Genellikle sosyal alanlara ve Hastaneye yakın bir bölge seçimi sayesinde olası tüm kaza ve diğer talihsiz durumlarda hızlı aksiyon alınabilmektedir.

·         Eğer araç ile gidilecekse muhakkak kamp alanına yakın bir yere park edebilme avantajının olması ve ayrıca ulaşımı rahat olması gereklidir.

Tüm bu tüyoları dikkat ederek çok rahat bir şekilde kampa gitmeden önce bilinmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilir ve rahat bir tatil dönemi geçirebilirsiniz.

Kamp Alanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kamp alanı seçimi herkesin merak ettiği konular arasında yer alır. Özellikle kış veya yaz mevsimlerinde yapacağınız alanların kamp için uygun olması gerekir. Örneğin bazı durumlarda ormanların içerisinde yazın giriş yasağı bulunur. Kış mevsiminde de çığ tehlikesinin veya sel baskını gelebileceği bölgelerde kamp yapmamak gerekir. Bu nedenle kamp alanı seçimi konusunda kamp yapmayı planladığınız bölgenin coğrafi özelliklerine dikkat etmeniz gereklidir.

Kamp alanı seçimi konusunda dikkat edilecek Bir diğer konu ise ulaşımı rahat olmasıdır. Kolayca ulaşabileceğiniz ve dönüş yollarının düzgün olduğu yerlerde herhangi bir tehlikeli durum karşısında kaldığınızda hızlıca önlem alabilir veya herhangi bir sosyal alana dönüş sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kamp için alanların çadıra müsait olması gerekir. Fazla taşlı ve eğimli alanlar çadıra uygun olmayabilir. Bu belki de kamp konusunda en önemli ayrıntılar arasında yer alır.

Kamp İçin Hangi Ekipmanlar Gereklidir?

Kamp için gerekli tüm ekipmanlar yaşamı kolaylaştırmak ve keyifli dakikalar geçirilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanlardan oluşur. Bu malzemeler sayesinde en az 2 ve daha fazla gün olacak şekilde rahatlıkla kamp tatili yapabilirsiniz. Aşağıdaki kamp için gerekli tüm ekipmanlar listesine göz atarak eksiklerinizi tamamlayabilir ve yola çıkmadan önce kontrol edebilirsiniz;

·         Kamp çadırı

·         Yedek kıyafet

·         Arazi ve mevsime uygun ayakkabı

·         Gıda ve gıda ekipmanları

·         Ateş yakmak için malzeme

·         Isınmayı sağlayacak battaniye

·         Çakı veya yemek doğramak için bıçak

·         Araç için yedek lastik ve yakıt

·         Jeneratör

·         Fener veya mum

·         Uyku tulumu

Bu malzemeleri tek tek kontrol ettikten sonra artık kamp için gerekli tüm ekipmanlar yanınızda olacaktır. Ayrıca konforlu ve keyifli dakikalar geçirmek istiyorsanız yanınıza müzik aletlerinizi veya toplu bir şekilde gidiyorsanız oynayabileceğiniz oyunları da alabilirsiniz. Kampa giderken muhakkak bu önlemleri ve ekipmanları yanınıza almalı ve güvenli bir şekilde kampınızı yapmalısınız.

Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Kamp çantası için öncelikle ihtiyaçları belirlemek gerekir. Kamp için gerekli tüm ekipmanlar ile rahat bir hazırlık yapabilirsiniz. Genellikle çadır ve uyku tulumlarının sığması için en az 20 litre sırt çantası ideal olmaktadır. Ayrıca bu ekipmanları rahat taşıyabileceğiniz konforlu çantaları tercih ederek sakatlanma riskinizi de ortadan kaldırabilirsiniz. İçerisine ayrıca ilk yardım malzemeleri de konabilir.

Kamp alanı seçimi yaptıktan sonra son çanta kontrolleri ile beraber oldukça rahat ve hazırlıklı bir süreç yaşarsınız. Doğanın içerisinde huzur ile tatilinizi yaparken gerekli ekipmanlar da sizlere yardımcı olacaktır. Aynı zamanda daha uzun süre kalınacaksa yedek çantaların da hazırlanması önerilir. Tüm bunlar ile tam anlamıyla bir kamp macerasına atılmaya hazır hale gelebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Iphone Kulaklık Takılı Olmadığı Halde Takılı Gözüküyor

Iphone Kulaklık Takılı Olmadığı Halde Takılı Gözüküyor