19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri

Türkiye, sık sık deprem riski ile karşı karşıya kalan bir ülke. Kandilli Rasathanesi ve AFAD gibi kuruluşlar, vatandaşları depremler konusunda sürekli olarak bilgilendiriyor. Bu bilgiler, anlık olarak internet siteleri üzerinden takip edilebiliyor ve depremlere karşı hazırlıklı olunmasına yardımcı oluyor.

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 1

Malatya ve Sivas'ta birer gün arayla yaşanan yürekleri ağza getirdi. Uzmanlar uyuyan hatların tekrar dirildiğini dile getirdi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü de deprem Türkiye'nin deprem haritasını güncelledi. Haritada deprem konusunda en riskli ve en düşük riskli iller belli oldu. İşte güncel deprem haritası...
 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 2

Diri faylara detaylı bir şekilde yer veren harita, mahallenizden hatta evinizin altından dahi geçen aktif fayı gösteriyor. Yapılan araştırmada 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulundu.

 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 3

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

MTA'nın incelemesinde 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulundu. MTA diri fay haritasına göre, Türkiye'de birinci derece deprem riski bulunan iller, İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta...

 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 4

Birinci derece riskli iller şu şekilde devam etti:

Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt oldu.

 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 5

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritaya göre ikinci derece riskli iller, Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman...

 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 6

İkinci derece riskli iller şöyle sıralandı:

Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum oldu.

3. DERECE RİSKLİ BÖLGELER

MTA haritasına göre üçüncü derece risk altındaki iller, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana ve Gaziantep'in bazı bölgeleri ile Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.
 

Deprem haritası değişti! İşte Türkiye'nin en güvenli illeri 7

Deprem haritası değişti! 45 il ateş altında... İşte Türkiye'nin en güvenli illeri - Sayfa 7
Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de dördüncü ve beşinci derece yani en düşük risk grubunda yer alan iller ise, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem zinciri! "Ölü fay hattı harekete geçti"

Deprem zinciri! "Ölü fay hattı harekete geçti"