22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı

Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı

Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 1
Girit'te üst üste meydana gelen iki deprem sonrasında konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta'yı uyararak Bugün deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmakta yarar var dedi.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 2
Öğleden sonra Akdeniz'de Girit açıklarında 6.4 ve 5.2 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrası Akdeniz bölgesinde yaşayanlar da da bir korku oluştu
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 3
Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta'da yaşayanları uyardı ve bölgede olan yerküre hareketliliği hakkında Sözcü'ye konuştu.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 4
Prof. Dr. Ercan, depremlerin ardından şunları söyledi:
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 5
Ege bölgesindeki dalma batma kuşağı çok etkin. Son 4 yıldır sürekli konuşuyoruz, Afrika ana karasının Ege Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi altına dalış hızı yılda 3-4 santimetre iken şu anda bu 6-8 santimetreye kadar vardı.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 6
Yani Afrika'nın kuzeye doğru toslama hızı arttı. Bunun artması gerek Ege Denizi bölgesini, gerekse Mora Yarımadası ve Adriyatik'i ve gerekse Girit, Türkiye kanadını germeye başladı.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 7
2018 de yaptığım açıklamada 2020-2022 yılları burada ve Anadolu'da depremler yılı olacak demiştim. Depremler siyasi sınır tanımaz.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 8
Girit Yunan sınırlarında demek yanlıştır. Siyasi olarak bizim dışımızda olsa da bu Güney Ege dalma batma kuşağının uzantısının karadaki devamı Fethiye, Çameli üzerinden Denizli, Burdur, Isparta göller bölgesine kadar gidiyor.
Yunanistan depremi sonrası 5 ilimiz için deprem uyarısı 9
Bütün bu saydığım yerler deprem çekincesi altında. İrili ufaklı devam edecek. Korku vermek istemem ama Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta bugün deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmakta yarar var.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan depremi sonrası Türkiye açıklaması

Yunanistan depremi sonrası Türkiye açıklaması