Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig B Grubu'nda ilk dörde girerek play-off'a katılmayı garantileyen Batman Engelliler Spor Kulübü, Süper Lig'e odaklandı.

Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya tarafından 2006 yılında kurulan takım, 2018-2019 sezonu sonunda 1. Lig'e yükseldi. Altı yıldır 1. Lig'de mücadele eden Batman ekibi, bu sezon B Grubu'nda ilk dört takım arasına girerek play-off maçlarına katılmaya hak kazandı. Yeni sezonda Süper Lig'de mücadele etmek isteyen engelli basketbolcular, hedeflerine ulaşmak için yoğun çalışıyor.

Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya, takımda memur, mühendis, öğretmen gibi farklı meslek gruplarından sporcular ile öğrencilerin bulunduğunu belirtti. Kaya, "Geçtiğimiz sezon yarı finalde elendik. Bu sene de ilk 4'e girdik. Hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Batman'ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." dedi.

Takımın antrenörü Abdullah Bayram, hem teknik hem taktik hem kondisyon anlamında yoğun bir çalışma yaptıklarını belirtti. Bayram, "2019'dan bu yana 1. Lig'de mücadele ediyoruz. Bu sene Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. İnşallah yolun sonu Süper Lig olacak. O sene bu sene inşallah diyoruz. O kupayı Batman'a getireceğiz." şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Mehmet Özhan, 17 yıldır basketbol oynadığını ve play-off'a kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özhan, "Play-off'larda başarılı olduğumuz takdirde Süper Lig'e yükseleceğiz. Hazırlıklarımız o yönde devam etmektedir. Yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Makine mühendisi olan takım oyuncusu Yakup Kaplan da yaklaşık bir yıldır basketbol oynadığını ve Süper Lig hedefine odaklandıklarını söyledi.