05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Futbol Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı

Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup aşaması heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Takımlar arasında oynanan maçlarda toplamda 81 gol atıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 1

En Golcü Oyuncu: Mikautadze

Grup aşamasının en golcü futbolcusu Gürcistan'ın Georges Mikautadze oldu. Gürcü santrfor, 23 yaşında olmasına rağmen 3 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

1 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 2

En Genç Golcü: Arda Güler

A Milli Takımın genç yeteneği Arda Güler, turnuvanın en genç gol atan futbolcusu unvanını elde etti. 19 yaşındaki Arda, Gürcistan'a attığı golle büyük beğeni topladı.

2 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 3

En Hızlı Gol: Bajrami'den

Arnavut oyuncu Nedim Bajrami, turnuvanın en hızlı golünü 23. saniyede İtalya'ya karşı kaydetti. Bajrami, bu golle EURO tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

3 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 4

7 Futbolcu Kendi Kalelerine Gol Attı

Grup aşamasında maçlarda şanssız anlar yaşayan 7 futbolcu, kendi kalelerine gol attı. Almanya'dan Antonio Rüdiger, İtalya'dan Riccardo Calafiori, Hollanda'dan Donyell Malen, Arnavutluk'tan Klaus Gjasula, Avusturya'dan Maximilian Wöber, Çekya'dan Robin Hranac ve Türkiye'den Samet Akaydın, kendi takımlarına gol sevinci yaşatmadı.

4 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 5

Türkiye, Grup Aşamasında 5 Golle Dikkat Çekti

Türkiye Milli Takımı, EURO 2024 grup aşamasında 5 gol atarak dikkat çeken takımlardan biri oldu. En fazla gol atan takım ise 8 gol ile ev sahibi Almanya oldu. Grup aşamasında Almanya'yı 6 golle Avusturya takip ederken, Türkiye, Portekiz, İspanya ve İsviçre beşer gol kaydetti.

5 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 6

C Grubu, Turnuvanın En Kısır Grubu Oldu

Turnuvada en az golün atıldığı grup C Grubu oldu. İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın yer aldığı gruptaki 6 karşılaşmada sadece 7 gol kaydedildi. Grupta 1-1, 1-0 ve 0-0'lık skorlarla sonuçlanan maçlar, gol bakımından diğer gruplara göre daha kısır geçti.

6 / 7
Avrupa Şampiyonası'nda yapılan 36 müsabakada 81 gol atıldı 7

İspanya, Turnuvada Kalesini Koruyan Tek Takım Oldu

İspanya Milli Takımı, turnuvada kalesinde gol görmeyen tek ekip oldu. İspanyol file bekçiler Unai Simon ve David Raya, takımlarını başarılı bir şekilde savunarak kalesinde gol görmemeyi başardı. Kaleciler arasında en fazla kurtarışı yapan isim ise 20 kurtarışla Giorgi Mamardashvili oldu.

7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu hafta vizyona girecek 10 film!

Bu hafta vizyona girecek 10 film!