16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Ligde futbolcu ihracatı patladı

Ligde futbolcu ihracatı patladı

Uzun yıllar ünlü futbolcuların son durağı olan Süper Lig, değişen transfer politikası ile geliştirdiği oyuncuları dünyanın her ligine satmaya başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ligde futbolcu ihracatı patladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Süper Lig, oyuncu ihracı konusunda her geçen gün daha da gelişme kaydediyor. Geride kalan sezonlarda çoğunlukla futbolcuların son durağı olarak emekli cenneti şeklinde oynanan ligde, takımların değişen politikası hem ligi gençleştirdi hem de oyuncu ihracı konusunda ilerleme kaydedildi. Futbolcuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapan Süper Lig kulüpleri, zaman zaman eski hataları tekrarlasalar da geliştirdikleri oyunculardan para kazanmaya başladı. Bu sezon 68 futbolcuyu yurt dışına gönderen Süper Lig ekipleri, 70 milyon 825 bin avro kazandığı 16 futbolcunun dışındakileri ya kiraladı ya bedelsiz vedalaştı.

demir ege tıknaz

GENÇ YOLCULAR

Avrupa’nın önde gelen takımları Süper Lig’deki yetenekli gençleri daha A takım görmeden kadrolarına katma peşine düştüler. Son yıllarda Emre Demir, Mustafa Kapı, Emirhan İlkan, Bartuğ Elmaz, Ahmetcan Kaplan, Yunus Emre Konak, Arda Güler gibi isimleri kapıp götüren Avrupalı ekipler, bu sezon Beşiktaş’tan Demir Ege Tıknaz, Fenerbahçe’den Emir Ortakaya, Galatasaray’dan Hamza Akman, Baran Aksaka gibi isimleri kadrolarına kattı.

emir ortakaya

KİRALANANLAR

Demir Ege Tıknaz (Beşiktaş–Rio Ave), Kazımcan Karataş (Galatasaray–Orenburg), Baran Aksaka (Galatasaray–Arda Kardzhali), Aytuğ Kömeç (Beşiktaş–FK IMT Belgrad), Emir Ortakaya (Fenerbahçe– Westerlo), Tiago Çukur (Fenerbahçe-Roda), Güven Yalçın (F.Karagümrük–Arouca) Ümit Akdağ (Alanya–Toulouse)

güven yalçın

BONSERVİSSİZ GİDENLER

Hamza Akman (Galatasaray–Sonderjyske), Onur Demir (Alanya –Fortuna Sttard),Melih Altınkulaç (Yılport Samsun–Versailles), Berke Önde (A.Hatay–Cebu FC)

Wilfried Zaha

FİRMA İSİMLER

Avrupa Lig’lerinde kendilerine yer bulamayıp Arap yarım adasına gitmek yerine Süper Lig’de soluklanan birçok yıldız isim de geriye dönüş yaptılar. Galatasaray’ın büyük umutlarla aldığı Wilfried Zaha, Tete, yarım sezonda parlayıp rekor rakamla giden Nicolo Zaniolo, Fenerbahçe’de kendini gösteremeyen Joshua King, Rade Krunic geri döndü. Beşiktaş, sezona hazırladığı Omar Colley, Trabzonspor umut bağladığı Fernandez, Fountas, Pepe gibi isimlere veda etti.

tete

ELDE EDİLEN GELİRLER

Bu sezon yurt dışına gidenlerde, Galatasaray 32,65 milyon avro, Fenerbahçe 30 milyon avro, Eyüpspor 4 milyon avro, Hatayspor 2 milyon avro, Beşiktaş 1 milyon avro, Trabzonspor 425 bin avro, Kayserispor 400 bin avro, Göstepe 250 bin avro ve Adana Demirspor 100 bin avro bonservis geliri elde etti.

KADRO FAZLASI

İddialı girdiği yeni sezonda kadro fazlası oyuncularını bedelsiz göndererek elini rahatlatmaya çalışan Beşiktaş, 6’sı yabancı 8 oyuncusunu yurt dışına göndermesine karşın kasasına yalnızca Jackson Muleka’dan 1 milyon avro koydu. Hâlâ fazlası bulunan siyah beyazlılar, gönderdiği her oyuncunun boşluğunu hemen doldurdu.

muleka

FIRTINA BOŞ ATTI

Yeni sezona çok sayıda transfer yaparak giren, 4’üncü haftada teknik direktör değiştiren Trabzonspor, kadro fazlasından bedelsiz kurtulan takımlar arasında yer aldı. Rayan Baniya’nın satışında 425 bin avro kazanan Fırtına, yurt dışına giden 7 isimden gelir elde edemedi.

Kerem Aktürkoğlu

0’DAN 12 MİLYONA

Galatasaray’ın 2020 yılında İkinci Lig takımı 24Erzincan’dan bedelsiz aldığı Kerem Aktürkoğlu, performansı ile sarı kırmızılıların kaptanlığına kadar yükseldi. ‘Harry Potter’ imzalı gol sevinci ile öne çıkan 25 yaşındaki futbolcu 12 milyon avroya Benfica’nın yolunu tuttu.

ferdi kadıoğlu

FERDİ REKOR KIRDI

2018 yılında 4,4 milyon avroya yatırım transferi olarak alınan Ferdi Kadıoğlu, bu sezon Fenerbahçe’nin yüzünü güldürdü. Sağ kanat olarak başladığı kariyerini sol bekte sürdüren 24 yaşındaki futbolcu, bonuslar hariç 30 milyon avro bonservisle Brighton’a transfer olarak rekor kırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Av yasağı kalktı, tezgahlarda palamut bereketi yaşandı

Av yasağı kalktı, tezgahlarda palamut bereketi yaşandı