05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem 14 il için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

14 il için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 14 ilde "sarı" kodlu uyarı yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
14 il için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat
KAYNAK: TRT Haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu belirtiliyor. Marmara (Çanakkale haric), Ege (İzmir ve Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Yağışların Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması öngörülmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarıları

Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce gibi illerde kuvvetli yağışlar için "sarı" kodlu uyarılar yapılmıştır.

Marmara Bölgesi

Parçalı, yer yer çok bulutlu olan Marmara'da (Çanakkale haric), bölgenin genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin edilmektedir. Doğu kesimlerde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtilmektedir.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Bölgenin genelinde (Aydın ve İzmir haric) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülmektedir.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde parçalı zamanla yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Akdeniz, Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı ve Hatay kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması beklenmektedir.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Yozgat çevrelerinde parçalı zamanla yer yer çok bulutlu bir hava öngörülmektedir. Bölgede yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Bölgenin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği belirtilmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı zamanla yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Doğu Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz'de öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin edilmektedir. Amasya ve Çorum çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtilmektedir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. Kuzey kesimlerde zamanla yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacaktır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu'da az bulutlu ve açık bir hava öngörülmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere'de seçimin galibi İşçi Partisi oldu

İngiltere'de seçimin galibi İşçi Partisi oldu