PAZI; KANSERİ ÖNLÜYOR
Pazı, syringic asit ve kaempferol içermesi nedeniyle karbonhidratı basit şekere dönüştüren enzimi ortadan kaldırır. Vücuda giren bazı toksinler kansere davetiye çıkarır ve pazı bu toksinlerin vücuda girmesini engellediği için aynı zamanda kansere karşı koruyuculuk sağlar.
Gün içerisinde pazı tüketmek hem kalori alımının dengelenmesini sağlar hem de gün içinde ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin birçoğunun vücuda girmesini sağlar.
GENÇLİK SIRRI; SARIMSAK:
Sarımsak içerisinde bulunan 33 çeşit kükürt, 17 aminoasit, flavonidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitamini içermektedir. Sarımsak içerisinde bulunan antioksidanlar nedeniyle vücuda toksinlerin girmesini engeller.
Sarımsak, kandaki yağı dengeler, kan pıhtılaşmasını önler, tansiyonun düşmesini sağlar. Yapılan çalışmalar, sarımsağın genleri etkilediğini göstermiştir. Epigenetik bir besin olan sarımsak DNA diziliminde hücre yıkımını öner ve yaşlanmayı geciktirir. Sarımsak, rutin bir şekilde gerçekleşen hücre yıkımını önler.
DİYABETİ BİTİRİYOR; BROKOLİ
Brokoli, yüksek miktarda A ve C vitamini içeriyor. İçerisinde lif, potasyum ve kalsiyum bulunur. Yapısındaki sülforafon ile yüksek kan şekerinin damarlara ve dokulara zarar vermesini engeller.
Göz sağlığı için gerekli olan lutein ve zeaxantin yönünden oldukça zengin olan brokoli, diyabetin göze verdiği zararları da engeller.
Brokoliden üst düzeyde faydalanmak istiyorsanız çiğ tüketebilir veya buharda pişirebilirsiniz.
KARALAHANA; KANSERDEN KORUYOR
Mide asidini en iyi şekilde bağlayan karalahana, kanserden koruyor.
Kolesterolün düşmesini sağlayan ve vücuttaki yağ dengesini koruyor karalahana, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan fitokimyasallar içeriyor. Karalahanadan üst düzeyde fayda sağlamak için sarımsak ve limon eşliğinde tüketilmesi öneriliyor.
KAS HÜCRELERİNİ ARTIRAN ÇİN LAHANASI
Kas yapımını kolaylaştıran ve kan basıncının düşmesini kolaylaştıran, bol miktarda potasyum içeren çin lahanası ülkemizde de bulunan sebzeler arasında yer alıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendiren çin lahanası, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan A vitamini açısından da oldukça zengindir.
BEYAZ LAHANA:
Kanserle savaşan, vücuttaki uyuyan kanserli hücrelerin uyanmasını engelleyen, kalp hastalıklarına karşı koruyan beyaz lahana aynı zamanda kan şekerini de düzenliyor.
Göz hastalıklarına karşı koruyan lahana, doğranmış soğan ve zeytinyağında sotelenerek pişirilebilir.
2 AY TÜKETİLDİĞİNDE HÜCRELERİ YENİLEYEN; TERE:
Faydaları saymakla bitmeyen tere, günlük K vitamini ihtiyacının büyük kısmını karşılıyor. K vitamini kronik hastalıkları engelleyen önemli bir vitamindir.
İki ay boyunca tere tüketildiğinde DNA tahribatı engelleniyor. Kanser riskini ve triglideris seviyesini %90 oranında azaltıyor.
Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda bilişsel fonksiyonları geliştiriyor ve bu yönüyle alzheimer hastalığına karşı koruyor.
Vücudun sistemli çalışması için gerekti olan nitrat, yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunuyor.
Beslenme rutinine yeşil yapraklı sebzeler dahil edildiğinde aynı zamanda sağlıklı beslenme düzeni başlayacağı için ideal kiloya ulaşmak kolaylaşır.
Karalahana, pazı, brokoli gibi besinlerin faydalarından yararlanmak için haftada en az 2-3 kez tüketilmesi gerekiyor.