23 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem 4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı!

4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı!

4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 1
Avrupa'nın kuzeyinde sekiz saat boyunca uçan nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip iki Rus jeti, dört ayrı ülkeye ait savaş uçakları tarafından yakından izlendi.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 2
Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı bir dakikalık video, iki adet stratejik bombardıman uçağı Tu-160'ın Baltık Denizi'ne doğru havalanmasıyla başlıyor.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 3
12 adet kısa menzilli nükleer füze taşıyabilen uçaklar, bir süre sonra NATO üyesi Polonya ve Danimarka'ınn yanı sıra İsveç ve Finlandiya ordusuna ait jetler tarafından takibe alındı.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 4
Sekiz saat süren devriye uçuşunda Rus jetlerine Finlandiya F-18, Danimarka ve Polonya F-16'ları ile İsveç hava kuvvetlerine ait Saat JAS 39 Gripen savaş uçakları eşlik etti.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 5
Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı video görüntüsünde, bir Danimarka F-16'sının Rus jetlerinin önünü kestiği net olarak kayda geçiyor.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 6
Moskova yönetimi, söz konusu engellemenin Tu-160'ların Baltık Denizi üzerindeki uluslararası sularda uçtuğu sırada gerçekleştiğini savunuyor.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 7
Rusya benzer bir açıklamayı Salı günü yapmış, Barents ve Norveç denizleri üzerinde rutin uçuş yapan stratejik bombardıman uçakları Tupolev Tu-22M3'lerin Norveç jetleri tarafından izlendiğini duyurmuştu.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 8
NATO'ya gözdağı vermek için sık sık Baltık Denizi üzerinde savaş uçaklarını uçuran Rusya, daha önce de benzer gerilimlere yol açmıştı.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 9
Geçtiğimiz yıl Baltık Denizi üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu taşıyan özel uçağa NATO'ya ait bir jetin yaklaşması şimşek yüklü bulutların çarpışmasına yol açmıştı.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 10
Son yıllarda ABD başta diğer NATO üyelerinin Rusya sınırında gerçekleştirdiği tatbikatlar, tansiyonu Soğuk Savaş'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 11
NATO'nun binlerce askerle Doğu Avrupa'da arz-ı endam etmesine öfkelenen Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın kalbindeki Rusya toprağı Klaningrad'a füzeler yerleştirdi.
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! 12
Batılı ülkeler, Ukrayna’yı bölünmeye sürükleyen Rusya'yı, Moldova’daki siyasi çalkantıların sebebi olarak görüyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump salgına meydan okudu! Geliyorum…

Trump salgına meydan okudu! Geliyorum…