22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika açıklaması geldi | Açık cezaevi izinleri uzadı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika açıklaması geldi | Açık cezaevi izinleri uzadı mı?

Açık cezaevi mahkumları ve mahkum yakınlarının merakla beklediği haber geldi. Günlerdir açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı belli oldu mu? diye merak ediliyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce açıklamalar da gelmişti. 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri tekrar uzatıldı mı? merak ediliyor. Koronavirüs nedeniyle açık cezaevi izinlerinin uzatılması talep ediliyordu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı son dakika açıklaması geldi | Açık cezaevi izinleri uzadı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? son dakiika gelişmesi yaşandı. Açık cezaevi izinleri 6 ay uzatılacak mı, uzadı mı? mahkumlar ve yakınları tarafından araştırılıyor. Açık cezaevi izinlerinin gününün bitmesine kısa bir süre kala beklenen açıklama geldi. Koronavirüs salgınından dolayı açık cezaevlerinde izin başlamıştı. 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI? SON DAKİKA! 

Açık cezaevlerindeki mahkumların koronavirüz isinleri 9 kez uzatılmıştı. Açık cezaevlerindeki mahkumların korona nedeniyle izinli sayılmasına dair sürenin 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatılabilmesini öngören önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİF EVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü şu detayları paylaştı;"7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 sayılı Kanun‘un Geçici 9. maddesi kapsamında, Kanun’un yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderilmiş olup yasa gereği izin süreleri 30 Kasım 2021 tarihinde son bulacaktır.

Ceza infaz kurumlarının toplu yaşanılan yerler olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ceza infaz kurumlarında alınan tedbirlerin yanı sıra KOVID-19 izninden dönecek olan hükümlülerin;

Açık cezaevi izinleri

-Aşı yaptırmayanların mümkün olan en kısa sürede aşılarını yaptırmaları, aşıları eksik olanların da Sağlık Bakanlığının aşı şemasına uygun şekilde aşılarını tamamlamaları,
-Kuruma gelmeden önceki son 14 günü kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak geçirmeleri,
-Kuruma girişlerinden 48 saat önce PCR testlerini yaptırmaları,
-Kuruma girişleri esnasında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları ve HES kodlarını yazılı olarak yanlarında bulundurmaları, gerek kendileri, gerekse ceza infaz kurumlarında barındırılan diğer hükümlülerin sağlığı açısından önem arz etmektedir.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hükümlülerin sağlığının korunması bakımından tüm tedbirler titizlikle uygulanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GARDİYANLARA ÖZLÜK MÜJDESİ

Adalet Bakanı Gül sunumunda, infaz koruma memurlarının bu süreçte özveriyle çalıştıkları, evlerine gitmeyip 14 gün boyunca çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutuldukları, ailelerinden uzak kaldıklarının ifade ettiği öğrenildi. Bu arada, hükümetin önümüzdeki süreçte infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağı da öğrenilmişti. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor.

.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Koca, 'Sık sık yapın' diyerek uyarı

Bakan Koca, 'Sık sık yapın' diyerek uyarı