16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Adil Kırgöz rezilliğin gözünü çıkardı: Kum üzerindeki Salihleraltı Halk Pazarı’nda tuvalet kokusundan durulmuyor

Adil Kırgöz rezilliğin gözünü çıkardı: Kum üzerindeki Salihleraltı Halk Pazarı’nda tuvalet kokusundan durulmuyor

CHP’li Dikili Belediyesi’nde halkın mağduriyetleri gün yüzüne çıktı. Salihleraltı Halk Pazarı’nda, pazarcı esnafının ve halkın şikayetleri belediyenin işleyişini gözler önüne serdi. Kum üzerine kurulan pazarda, ulaşım sorunun yanı sıra tuvalete dahi ulaşamayan pazarcılar, gider kokusuna isyan etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Salihleraltı Halk Pazarı’nda yaşanan rezalet ortaya çıktı. Vatandaşın aktardığına göre; başka bir alan olmasına rağmen, taş ve kumlarla kaplı bir zemine kurulan pazara araçsız ulaşmak mümkün değil. Bölge halkı pazara ulaşamamaktan yakınırken, pazarcı esnafının şikayetleri de belediye tarafından dikkate alınmıyor.

TUVALETLER KİLİTLİ TUTULUYOR

Öte yandan, pazar alanında tuvalete ulaşamayan pazarcılar, defalarca belediyeye şikayette bulunmasına rağmen tuvaletlerin kilitli tutulmasına isyan etti. Esnaf, tuvalet ihtiyacını gidermek için denizi, tarlayı, Camii’yi kullanmak zorunda olduğunu söyledi.

MAĞDURİYETLER BİTMİYOR

Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün yarattığı mağduriyetler bunlarla da sınırlı değil. İlçe genelinde yaşanan gider kokusu ve sinek sorunu da vatandaşların evlerinde dahi rahat oturamamasına neden oldu.

PAZARCI ÇADIRI YOK

Pazar alanında, pazarcı çadırı olmayan esnaf üst koruma için şemsiye kullanıyor. Kışın şemsiyenin yeterli olamayacağından yakınan esnaf, bu şekilde pazar kurmanın mümkün olmadığını söyledi.

KUM ALANIN ÇIKARDIĞI TOZ VE GİDER KOKUSU NEFES DARLIĞI YARATTI

Bir pazarcı esnafı ise gider kokusu ve kumluk alanın çıkardığı toz nedeniyle öksürük ve nefes darlığı yaşadıklarını anlattı. Defalarca şikayette bulunan vatandaş; belediyenin pazara uğramadığını, hiçbir şikayetlerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Yorumlar
N
Nazim Arat 1 yıl önce
Dikili Salihleralti bölgesinde 30 senedir yeraltı kanalizasyon sorunu çözülmedi. Hala foseptik vidanjorler ile atılıyor, klasik chp belediyesi.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en düşük seviyesinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en düşük seviyesinde