20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mursi’nin naaşından bile korkuyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mursi’nin naaşından bile korkuyorlar

Ömer Çelik, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçmiş olduğu ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda vefatına ilişkin, "Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler bulunuyor ama Mursi'nin naaşından bile korkuyorlar." açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Mursi’nin naaşından bile korkuyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mısır halkının demokratik yöntemlerle seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin vefat haberinin ardında, Twitter'dan yaptığı açıklamada, darbecileri, "temel insanlık değerlerinin düşmanı ve insanları acımasızca öldüren bir şebeke" olarak gördüğünü belirtti.

Muhammed Mursi'nin cenazesinin ailesine verilmemesine tepki gösteren Çelik, "Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler bulunmasına rağmen Mursi'nin naaşından korktular. Bu hep böyledir. Onurlu olanların cansız bedenleri de cesaret abidesidir. Onursuzlar ise ellerindeki ölüm makineleriyle dolaşan yaşayan ölülerdir." değerlendirmesini yaptı.

Çelik, şunları söyledi:

"Ahlaki ya da siyasal hakikat hiçbir zaman soyut değildir. Aksine en somut, en canlı hayat gerçeğidir. Ahlaki ve siyasal hakikate bağlı olanlar, hayatın canlı tarafında olanlardır. Dünyadan ayrıldıktan sonra bile insanların hayatına haysiyetleriyle yön vermeye devam ederler. Ölüm makineleriyle insanlık değerlerine saldıranlar ise yaşarken çürüyorlar. Mahkeme salonunda vefat etmiş onurlu birinin naaşından bile korkuyorlar. Çürüyenler, canlı olanlardan korkar."

"Tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldü"

Muhammet Mursi'nin tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldüğünü belirten Çelik, dünyanın tüm yaşananlara ve darbecilere karşı sessiz kalmasına tepki göstererek, aynı odakların darbenin insanlık suçu olduğunu söylemek yerine, darbe yapanların "demokrasiyi inşa ettiğini" ileri sürdüklerine vurgu yaptı.

Demokrasiyi bir değer olarak değil, bir çıkar elde etme tekniği olarak görenlerin ikiyüzlülüğünün ortaya çıktığını belirten Çelik, "Dünyadaki onurlu ve gerçekten demokrat olduğunu söyleyen insanlar seslerini şimdi yükseltmelidir. Mısır’ın Şehit Cumhurbaşkanı Mursi onurlu hayatına uygun şekilde defnedilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Mursi için kılınacak gıyabi cenaze namazlarını da hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm dünyada, şehit Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için kılınan cenaze namazları dün Kudüs'te başladı. Bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın katılımıyla milletimiz tarafından da eda edilecek. Kudüs'ten İstanbul'a, Türkiye'nin ve dünyanın her yerine yayılacak. Mursi'nin naaşı kesinlikle ailesine teslim edilmelidir. Tüm dünya da buna destek vermelidir. Mursi bu dünyadaki sınavını onurlu bir şekilde cesaretle ve haysiyetle vermiştir. Artık bu sınav tüm dünyanın sınavı olmuştur. Bu sınav insanlık değerlerine sahip çıkma sınavıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Mısır halkının demokratik yöntemlerle seçmiş olduğu ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi (67) dün mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump'tan 11 Eylül açıklaması: Kimin yaptığını biliyorum

Trump'tan 11 Eylül açıklaması: Kimin yaptığını biliyorum