24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Altunok, tahta kaşık ustasını ziyaret etti

Altunok, tahta kaşık ustasını ziyaret etti

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçede yaşayan tek tahta kaşık ustası Hüzeyfe Okur’u çalışma atölyesinde ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altunok, tahta kaşık ustasını ziyaret etti

Uzun yıllardır belediyeye ait bir atölyede çalışmalarını sürdüren Silifkeli tahta kaşık ustası Hüzeyfe Okur’u çalışma alanında ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, tahta kaşık yapımı ile ilgili bilgiler aldı. Silifke’nin kadim kültür değerlerinden biri olan Ahşap Kaşık yapımını sürdüreceğini belirten Hüzeyfe Okur konuşmasında, “Belediyemiz tarafından tahsis edilen bu atölyede tahta kaşık yapımına devam ediyorum. Ahşap kaşık yapımını hem yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak için ilk günkü heyecanımla çalışıyorum. Severek ve isteyerek sürdürdüğüm tahta kaşık yapımına devam edeceğim. Çalışmalarım süresince benden desteğini esirgemeyen Silifke Belediye Başkanım Sadık Altunok’a çok teşekkür ediyorum” diyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendisine verilen ‘Ahşap Kaşık Yapımı Ustası’ belgesini almaktan duyduğu sevinci de Başkan Altunok’la paylaştı.



Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğuna değinen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok açıklamasında, “İlçemizde yaşayan tek tahta kaşık ustası Hüzeyfe Okur şehrimizde çok önemli bir mesleği yaşatıyor. Belediyemize ait bir atölyede çalışmalarını sürdüren tahta kaşık ustası Hüzeyfe Okur’un bu çalışmalarının değerlendirilmesi, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde kendisine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yaptığı iş çok değerli. Silifke’mizde böylesine güzel bir çalışmayı emek vererek sürdüren tahta kaşık ustamız Hüzeyfe Okur’a çok teşekkür ediyorum. Eline, emeğine sağlık” diyen Başkan Altunok, tahta kaşık yapımı ile ilgili olarak kaşık ustası Okur’dan bilgiler de aldı.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toplumsal huzuru kim bozuyorsa sınırdışı edilmelidir

Toplumsal huzuru kim bozuyorsa sınırdışı edilmelidir