20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Antalya diploması forumu göz kamaştırdı

Antalya diploması forumu göz kamaştırdı

Antalya Diplomasi Forumu Korona virüsü başladığından beri uluslararası alanda yapılan ilk forum olması nedeniyle büyük önem taşıyor. NEST Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik için toplam 16 bin m2 kapalı alan ayrıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya diploması forumu göz kamaştırdı

Kadir YILDIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplam 50 den fazla ikili görüşme yaptı. Dünyada her beş dışişleri bakanından biri Antalya Diplomasi Forumunda yer aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell’den Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Gakosso’ya, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’dan Moldova’lı, Afgan ve Malezya’lı muhataplarına uzanan çok sayıda görüşme gerçekleştirdi. Forum’da Cumartesi ve Pazar günü de görüşme trafiği hız kesmeden devam ediyor.



Geniş kovid tedbirlerinin alındığı etkinlikte hiçbir detay atlanmadı. 2000 katılımcının bulunduğu, korumalar ve personel ile birlikte 8000 kişinin yer aldığı etkinlikte her gün kovid testi yapıldı. Açık alanda görevli personelde 2 pozitif vaka çıktı ve izolasyon ekipleri anında devreye girdi.



Diplomasi Forumunda 85 başlıktan oluşan, 6 dakikalık bir loop’un yer aladığı ‘diplomasi tüneli’ hazırlandı. Ayrıca tünelin iki tarafında Kadeş anlaşması ile başlayan Cenevre görüşmeleri son bulan 15 er konu başlığına yer verildi.

Dijital sergi alanı davetlilerin ilgi odağı haline gelirken bu platformda 8 başlık altında Ortadoğu, balkanlar, göç, doğu akdeniz, Kafkasya, asya, “gözün gördüğü- dijital” konuları işlendi. 1500 kare fotoğrafın yer aldığı sergide toplam 30 dakika süren hikayelere yer verildi.
Forumda 256 genç 50’den fazla üniversiteden, lisans, yüksek lisans ve doktor öğrencileri olmak üzere, 4 gün misafir edildi. Antalya’dan ise 30 mihmandar öğrenci katıldı.



2 gençlik forumunun düzenlendiği etkinlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ergin Ataman foruma davetli gençlerle bir araya geldi. Kosova Cumhurbaşkanı da etkinlikte gençlerle buluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Portekiz Almanya maçı saat kaçta, hangi kanalda izlenecek? Portekiz Almanya Euro 2020 maçı ne zaman?

Portekiz Almanya maçı saat kaçta, hangi kanalda izlenecek? Portekiz Almanya Euro 2020 maçı ne zaman?