27 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Avrupa'da "Atatürk" rahatsızlığı! Filmi, gösterime saatler kala engellediler

Avrupa'da "Atatürk" rahatsızlığı! Filmi, gösterime saatler kala engellediler

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk dönemini konu alan animasyon filmi olan "Mustafa", Avrupa ülkelerinde gösterimde engellenmeye çalışıldı. 25 Ekim Cuma günü vizyona giren film, gösterim saati yaklaşırken beklenmedik bir kararla seyircilerle buluşturulamadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa'da "Atatürk" rahatsızlığı! Filmi, gösterime saatler kala engellediler

Atatürk'ün çocukluğunu anlatan animasyon filmi "Mustafa", Avrupa'da gösterime saatler kala engellendi.

"MUSTAFA" FİLMİ, AVRUPA'DA APAR TOPAR ENGELLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu anlatan "Mustafa" filmi, 25 Ekim Cuma günü vizyona girdi. Atatürk'ün yaşamını animasyon olarak anlatan ilk proje olan film, Avrupa ülkelerinde engellemelerle karşılaştı. Film, Avrupa ülkelerinde gösterime saatler kala apar topar engellendi.

“DESTEKLER, VİZYON TARİHİ YAKLAŞIRKEN TERSİNE DÖNDÜ”

Konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuşan filmin yapımcılarından Kamuran Ayna, filmin vizyona alınmadığını, engellemenin arkasında Ermeni lobisi olduğunu belirtti. Ayna, şunları söyledi: "Avrupa'da milyonlarca yurttaşımız yaşıyor. Oradaki evlatlarımızın da ülkelerinin kurucu önderi olan Atatürk'ü tanımaya hakları olduğu gerçeğinden yola çıkarak Avrupa gösterimlerine dair girişimlerde bulunduk. İlk başta aldığımız çok olumlu tepkiler ve destekler, vizyon tarihi yaklaşırken adeta tersine döndü.

“AVRUPA'DA FİLMİMİZİ GÖSTEREMİYORUZ”

Dağıtımcılarla ön anlaşmalar yaptıktan sonra her gün başka bir ülkeden telefon aldık. Tüm dağıtımcılar sinema salonları tarafından kendilerine ulaştırılan rahatsızlıkları dile getirmeye başladılar bir anda. Sonuç olarak şu an Avrupa'da filmimizi gösteremiyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Geceyi Allah'a ibadetle şereflendiren Teheccüd namazı nasıl kılınır ve ne zaman kılınır?

Geceyi Allah'a ibadetle şereflendiren Teheccüd namazı nasıl kılınır ve ne zaman kılınır?