Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz, uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca bir destan

Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz, uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca bir destan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" programında yaptığı konuşmada, unutulmaz günlerin ulusların hafızasında derin izler bıraktığını vurgulayarak, milletleri millet yapan ve tarihin seyrini değiştiren bu önemli olayların asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz, uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca bir destan
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Turkuvaz Medya Merkezi'nde gerçekleştirilen "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" programında yaptığı konuşmada, milletleri millet yapan, tarihin akışını değiştiren unutulmaz günlerin ulusların hafızası olduğunu vurguladı.

Yerlikaya: 15 Temmuz, Türk Milletinin Destanıdır

Söz konusu günlere örnek olarak 1071 Malazgirt Zaferi, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 30 Ağustos Zaferi'ni gösteren Yerlikaya, 15 Temmuz'un da Türk milletinin acı, gözyaşı, cesaret ve vatan aşkıyla yazdığı büyük bir destan olduğunu belirtti.

15 Temmuz Direnişinin Kahramanları

Yerlikaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tankların insanları ezdiğini, halkın acımasızca ateş altına alındığını ve Gazi Meclis'e karşı saldırı gerçekleştiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın gücünden bahsetmesiyle yüzbinlerce cesur yüreğin meydanlara koştuğunu aktardı.

Şehitler ve Gaziler Unutulmadı

O gece meydanlara çıkanların geri dönmediklerini ve vazgeçmediklerini vurgulayan Yerlikaya, yaşanan kahramanlık öykülerine değindi. 252 vatandaşın şehitlik mertebesine ulaştığını, 2 bin 740 vatandaşın da gazilik unvanı aldığını belirtti.

Şehitlik ve Gazilik Makamı En Yüksek Şeref

Yerlikaya, dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği bulunan bir milletin evlatları olarak şehitlik ve gazilik mertebesinin en yüksek şeref olduğunu dile getirdi. FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

İstanbul Valisi Gül: Vatandaşlarımız Direnişin Yanında Oldu

İstanbul Valisi Davut Gül, FETÖ'nün inkar, iftira ve kumpaslarla hareket ettiğini belirterek, Türkiye'nin tarihindeki darbe deneyimlerine değindi. Gül, halkın 15 Temmuz direnişine büyük destek verdiğini vurguladı.

Medya Kuruluşları da Mücadeleye Destek Verdi

Gül, Türkiye'deki medya kuruluşlarının darbecilere karşı mücadeleye katkı sağladığını söyledi. Programda Bakan Yerlikaya ve Vali Gül'e plaket takdim edilirken, 15 Temmuz gazileri ve diğer konuşmacılar da deneyimlerini paylaştı. Etkinlikte 15 Temmuz hain darbe gecesine dair bir video da izlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajında Gazze vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajında Gazze vurgusu