27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Başkan Oprukçu: ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’

Başkan Oprukçu: ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’

Belediyecilikte kendinden söz ettiren Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 2021 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oprukçu, “Turizm, tarım, dokumacılık, sanayi ve endüstri alanındaki projelerle Ereğli’yi hak ettiği seviyeye taşımayı planlıyoruz” dedi.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Oprukçu: ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’

Hüseyin Oprukçu'nun Başkanlığında, Ereğli'de hayata sokulan hizmetleri sizler için derledik. Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 2021 yılı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

Endüstri bölgesi ile güçlü bir ekonomiye kavuşacak, istihdamı arttıracağız: Endüstri bölgesi hüviyetini kazanması adına var gücümüzle çalıştığımız Ereğli, bu sayede istihdam problemini çözmüş, ekonomik kalkınmasını tamamlamış olacak.

Şehrimize modern ve ihtiyaca cevap verecek bir kütüphane kazandıracağız: Şehrimizde çok eski ve sadece bir tane kütüphaneye sahibiz. Bu kütüphanemizin şehrimizin ihtiyacını karşılayamayacak konuma geldiğini değerlendiriyor, şehrimize modern ve ihtiyaca cevap verecek bir kütüphane kazandırmak için çaba harcıyoruz.

Gıda İhtisas Organize Sanayi ile ürünlerimiz değer kazanacak: Şehrimize modern ve ihtiyaca cevap verecek bir kütüphane kazandıracağız Endüstri bölgesi ile güçlü bir ekonomiye kavuşacak, istihdamı arttıracağız Akhüyük’ten çıkacak sıcak su, beraberinde termal seraları da getirecek. Daha ucuza ısıtma sağlayan, yerli ve çevreci bir kaynak olarak jeotermalin kullanılacağı seralar ile Ereğlili hemşehrilerimiz hem bölgemizde yetişmesi güç olan sebze ve meyvelere erişebilecek hem de her mevsim taze tüketecekler. Gıda İhtisas Organize Sanayi’nde üretilen mahsulün hem ham madde olarak pazarlamasında hem de burada kolayca işlenerek daha farklı sektörlerde kullanılmasına ve pazarlanmasına katkı sağlayacak, çiftçinin emeği daha da değer kazanacak. Gıda İhtisas Organize Sanayi ile kalkınmada öncelikli bölge olacak Ereğli, bu noktada daha çok destek alacak.

Halıcılık Atölyesi ile özümüze sahip çıkacağız: Her köşesine sevgimizi, hürmetimizi dokuduğumuz Ereğli’de kuracağımız halıcılık atölyesi ile hanımlar ev ekonomisine katkıda bulunacak, Ereğli’ye has dokuma halılarımız tüm Türkiye’nin göz bebeği olacak. Bu hizmette ilk adımı atarak eski Gazi İlköğretim Hüseyin Okulu binasını Halıcılık Atölyesi’ne dönüştürüyoruz.

Termal seralarla her mevsim taze sebze-meyve üretimi yapılabilecek: Akhüyük’ten çıkacak sıcak su, beraberinde termal seraları da getirecek. Daha ucuza ısıtma sağlayan, yerli ve çevreci bir kaynak olarak jeotermalin kullanılacağı seralar ile Ereğlili hemşehrilerimiz hem bölgemizde yetişmesi güç olan sebze ve meyvelere erişebilecek hem de her mevsim taze tüketecekler.

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 2021 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hemşehrilerimize 13 bin fidan dağıttık. Ayrıca yüz binlerce fidanı toprakla buluşturarak ve şehrimizi çiçeklerle donatarak yeşilimize yeşil katmaya devam ettik.

13 bin metrekare kilitli parke taşı çalışması gerçekleştirdik.

Derslerinde başarılı 334 öğrencimizi tatille ödüllendirdik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılarını ve emeklerini ödüllendirmek en etkili teşviktir. Bu noktada Belediye olarak derslerinde başarılı olan ortaöğretim öğrencilerimizi tatille ödüllendirdik. Bu sayede tüm bir yılın stresini ve doyasıya eğlenerek yorgunluklarını atmalarına olanak sağladık.

Asfaltsız yol bırakmamak hedefiyle şehrimizde 35 km asfalt çalışması gerçekleştirdik. Şu ana kadar Ereğli’mizde ciddi manada asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Yetmeyeceğinin de farkında olarak daha imkânlarımızı arttırarak el birliği, gönül birliği ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Asfalt çalışmalarımızla Ereğli’mize yakışan ve şehrimizi trafik açısında da daha güvenilir cadde, sokaklara kavuşturmaya kararlıyız.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske dağıtımlarımızı, dezenfekte ve denetim çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ayrıca 250 adet el dezenfektan standını şehrimizin çeşitli noktalarında ve kurumlarımızda hizmete sunduk.

Evde Bakım Hizmeti: Her ay rutin olarak kimsesi olmayan, kendi işini yapamayan yaşlı, hasta ve engelli 130 hemşehrimize Evde Bakım Hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda gayemiz hemşehrilerimizin yanında olmak, hayır dualarını kazanmak ve ihtiyaçları doğrultusunda onlara en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu noktada Evde Bakım Hizmetlerimize titizlikle devam ediyoruz.

Muhtarlarımız aracılığıyla ihtiyacı olan mahallelerimize 1000 konteyner dağıtımı sağladık. Konteynerlerimizin temizleme çalışmalarına da rutin olarak devam ediyoruz.

Özellikle soğuk ve sokağa çıkma yasağı olan günlerde olmak üzere her zaman can yoldaşlarımıza sahip çıktık.

Her gün 2000 ihtiyaç sahibi hemşehrimize aş ocağı hizmeti sunuyoruz.

Kültürel hizmet kapsamında kitap dağıttık ve konser düzenledik.

Milli bayramlarımızda hemşehrilerimize al bayrağımızı dağıttık.

Ereğli’mizin çeşitli noktalarında kullanılmayan, yıkılmak üzere olduğu için de tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların sahipleri ile iletişim hâlinde yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu binaların hemşehrilerimizin can güvenliğini tehdit etmelerinin yanında madde kullanıcıları ve benzer zararlı alışkanlıklara fırsat verdiği için de huzursuzluk oluşturuyor. Hem kötü görüntüyü ortadan kaldırmak hem de hemşehrilerimizin huzurunun bozulmasını engellemek amacıyla metruk binaların yıkımına devam edeceğiz.

Depremden etkilenen hemşerilerimizin yardımına koştuk.

Yöresel Ürün Satış Merkezi yapım çalışmalarımıza başladık ve hızla devam ediyoruz. Kuracağımız tesis ile Ereğli’mizde emekçilerimiz tarafından üretilen ürünlerin değer kazanmasında ve daha rahat pazarlanmasında önemli bir misyon üstelenecek. Ayrıca sadece yöresel ürünlerin satılacağı tesisimiz, Konya-Adana Otoyolu gibi bir işlek yol üzerinde olması hasebiyle de şehrimize özgü ürünlerin tanıtılmasına katkı sunacak. Bu manada yöresel ürünlerimizin gelene geçene sunulmasını çok önemsiyoruz.

İhtiyaç sahibi 240 çocuğumuzu sünnet ettirerek sünnet şöleni düzenledik ve hediyelerini takdim ettik.

Taş Evler, Ereğli’mizin bir dönemine damga vurmuştur. 1937 yılında yaptırılan ve Sümerbank işçilerinin kullandığı lojmanlardır. Daha sonra bu yapılar sahipsiz olduğu için atıl hale gelmiş ve hemşehrilerimiz için tehlike de arz eden bir yer hâline dönüşmüştür. Daha önceki belediye başkanlığı dönemimizde benzer durum Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu yer için de mevcuttu. Ancak biz o yeri yapısına uygun olarak düzenledik ve hemşehrilerimizin kullanabileceği güzel bir sosyal alana dönüştürdük. Şimdi de Taş Evler’de restorasyon çalışmalarımızla ilgili ilk adımı attık, hemşehrilerimiz için daha güvenli hâle gelmesi adına etrafını çitle çevirdik ayrıca peyzaj çalışmalarını da gerçekleştirdik. Taş Evler’de yapacağımız Korkut Ata Sosyal Tesisleri ile bu atıl bölgeyi hemşehrilerimizin kullanabilecekleri sosyal alanlara çevirmek suretiyle Ereğli’nin geleceğine armağan edeceğiz.

Akhüyük Termal Tesisleri’ni içerisinde 8 adet termal havuz, 1 adet Türkmen Çadırı, 2 adet kamelya, bay bayan wc, duş ve giyinme kabinlerini hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca 2 adet Jeotermal kuyu(120m ve 498m) ve 2 adet Jeotermal sudan CO2 ve diğer gazları ayıran seperatör faaliyette bunların yanında 1 adet yeni Jeotermal kuyu yapımı(2000m+250m) çalışması devam ediyor. Yapılan diğer hizmetler: Tesisin ulaşım yolu asfaltlandı, çevre düzenlemesi ve çevresine ağaç dikimi yapıldı. Etrafına güneş enerjili aydınlatma sistemi kuruldu.

Başkurdistan’ın Belebey ilçesi ile kardeş şehir protokolü imzaladık.

Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu

 

Sn. Hüseyin Oprukçu 1958 Ereğli doğumlu olup, ilköğretim ve ortaöğretimini Ereğli ilçemizde tamamlamıştır. Sn. Hüseyin Oprukçu, İvriz Öğretmen Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde de Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmetler personeli olarak başladıktan sonra, Kamu İşverenleri Sendikasında uzman olarak devam etmiştir. Etibank Genel Müdürlüğünde kamu hizmeti ve görevlerinde bulunan Sn. Oprukçu, bu kurumda müfettiş yardımcısı, müfettiş, başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı görevlerini ifa etmiştir. 2009 yerel seçimlerinde Ereğli’mizde de Belediye Başkanı görevini başarıyla 2014 yılına kadar sürdürmüştür. Belediyecilik hizmet ve çalışmalarını Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak sürdürmüştür. Tüm bu bilgi, birikim ve tecrübeleriyle Ereğli’ye layık olduğu hizmetin devamı için tekrar Belediye Başkanı olarak 31 Mart 2019'te Ereğli Belediye Başkanı seçildi. Sn. Hüseyin Oprukçu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazi̇ şehrimizin her köşesinde kahramanlarımızın anıları yaşamaktadır

Gazi̇ şehrimizin her köşesinde kahramanlarımızın anıları yaşamaktadır