20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem CHP'den HDP’ye diyet

CHP'den HDP’ye diyet

CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın kendisine yardımcı yaptığı HDP’li Funda Buyruk, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) üyelerin tabelaya ‘T.C.’ ibaresi eklemesi teklifini duyunca salonu terk etti. Daha sonra CHP’li üyelerin; “Sadece T.C. olarak değil, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi tabelada yer alsın” kararı, oy birliğiyle kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'den HDP’ye diyet

KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

CHP'li Adana Seyhan Belediye Başkanı, HDP’li Buyruk’u yardımcısı yaptı, belediye meclisinde tansiyon yükseldi. CHP listelerinden meclise girdiği öne sürülen Leyla Karakaş’ın da Funda Buyruk’tan sonra Demirtaş’a övgüler düzüp, salondan ayrılması, zilletin kirli ilişkilerini gözler önüne serdi.

CHP'Lİ ADANA SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HDP'Lİ BURUK'U BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRDİ

CHP’li Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, damadı Erkan Şenyurt’u ‘özel kalem müdürü’ olarak atamasının ardından, şimdi de HDP’li olduğu öne sürülen Funda Buyruk’u başkan yardımcılığı görevine getirmesi, belediye meclisinde gerginliğe neden oldu. Bu atamaya tepki gösteren ‘Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri, kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

TEPKİ TOPLADI

Tartışmaların odağındaki isim Funda Buyruk’un, MHP’li meclis üyesi Şehmus Uçar’ın, belediyenin tabelasına ‘T.C.’ ibaresinin eklenmesine yönelik teklifi sonrasında meclis salonunu terk edip, eylem yapması da dikkat çekti. Yine HDP’li olup, CHP listelerinden meclise girdiği öne sürülen Leyla Karakaş’ın da Selahattin Demirtaş’a övgüler düzüp, salonu terk etmesi tepki topladı.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ' İBARESİ YER ALSIN' KARARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

MHP’nin verdiği teklif, CHP’li üyelerin; “Sadece T.C. olarak değil, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi tabelada yer alsın” kararı, oy birliğiyle kabul edildi.

''CHP'Lİ İSE BU MECLİSTE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A METHİYELER DÜZMESİNİN SEBEBİ NEDİR?''

MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “31 Mart seçimlerinden önce CHP Genel Merkezindeki yetkililer HDP ile hiçbir şekilde ittifak yapmadıklarını söylediler. Meclis gündeminde oylayacağımız ilk madde Funda Buyruk’un maaşının belirlenmesidir. Funda Buyruk, CHP’li mi yoksa HDP’li mi? Eğer CHP’li ise bu mecliste Selahattin Demirtaş’a methiyeler düzmesinin sebebi nedir? Hayır, CHP’li değil, HDP’li diyorsanız o zaman seçimlerde HDP ile ittifak yapıp yapmadığınızı açıklayın. Bu neyin diyetidir?” sorusunu yöneltti.

''TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAVUNAN BİRİNİN 'BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI' GÖREVİNDE NELER YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ''

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Yalçın Limoncu, “Terör örgütünü savunan ve ‘Biz Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen bir parti liderini, burada meclis kürsüsünden savunup, ona methiyeler düzen birinin, ‘belediye başkan yardımcılığı’ görevinde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pedro Rebocho Beşiktaş'ta

Pedro Rebocho Beşiktaş'ta