20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Çiftlik Bank'ta beklenen gün geldi! Hakim karşısına çıkıyorlar

Çiftlik Bank'ta beklenen gün geldi! Hakim karşısına çıkıyorlar

Firari sanık Mehmet Aydın'ın kurduğu Çiftlik Bank adlı yapının davası yarın başlıyor. 6 gün sürecek davada yarın savunmalar dinlenecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftlik Bank'ta beklenen gün geldi! Hakim karşısına çıkıyorlar

'Tosuncuk' lakabıyla tanınan firari sanık Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 48 sanıklı Çiftlik Bank davası yarın başlıyor. 6 gün sürecek olan duruşmada yarın sanıklar ve avukatlarının savunmaları dinlenecek.

75 BİN 260'ŞAR YIL HAPİS İSTENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çiftlik Bank'a yönelik yürütülen soruşturma 26 Mart 2019 tarihinde tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 3762 kişi müşteki, 48 kişi ise şüpheli yer aldı. Aralarında bir numaralı firari sanık Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 75 bin 260'şar yıla kadar hapsi istendi. Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 13'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

SANIKLARDAN 7'Sİ FİRARİ, 11'İ TUTUKLU

Firari sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur'un Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD adli makamlarından iadesinin istendiğinin belirtildiği iddianamede, Türkiye'de bulundukları bilinen ancak henüz yakalanamayan Hakan Soysal, Niyazi Karakoç ve Serdar Dosdoğru'nun yakalama emriyle halen arandıkları belirtildi.

YARIN SANIKLAR SAVUNMA YAPACAK

İddianame gönderildiği Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 11'i tutuklu 48 sanık yarın hakim karşısına çıkacak. 6 gün sürecek olan duruşma kapsamında yarın sanıklar ve avukatlarının savunma yapması bekleniyor. Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından mağdur beyanları dinlenecek. İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak?

İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak?