21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Düzce'de üreticilerin borçlarına yapılandırma isteği

Düzce'de üreticilerin borçlarına yapılandırma isteği

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Düzce'deki su baskını ve toprak kaymasından etkilenen üreticilere dair, "Üreticilerimizin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız. Borçlarını ödemeleri olası değil, ürün falan kalmamış, perişan olmuşlar." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düzce'de üreticilerin borçlarına yapılandırma isteği

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: "(Düzce'deki su baskını ve toprak kayması üzerine) Üreticilerimizin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız. Borçlarını ödemeleri olası değil, ürün falan kalmamış, perişan olmuşlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Düzce'deki su baskını ve toprak kaymasından etkilenen üreticilere dair, "Üreticilerimizin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız.

Borçlarını ödemeleri olası değil, ürün falan kalmamış, perişan olmuşlar." dedi.

Bayraktar, su baskını ve toprak kayması yaşanan Uğurlu ve Esmahanım köylerinde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlarla köy meydanında sohbet ederek isteklerini dinleyen Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılın ekim ayından bugüne aşağı yukarı 53 vilayette doğal afetle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Bu afetlerde can kayıplarının yanı sıra çeşitli zararların yaşadığını aktaran Bayraktar, Düzce'deki afetin büyüklüğünün çok daha çok olduğunu vurguladı.

Can kaybı olmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Bayraktar, selde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Bölgede üreticilerin ve çiftçilerin zor durumda olduğunu anımsatan Bayraktar, şu şekilde konuştu:

"Üreticilerimizin bankalara ve kooperatiflere olan borçlarının yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız. Borçlarını ödemeleri olası değil, ürün falan kalmamış, perişan olmuşlar.

Metrekareye 169 kilogram civarında yağmur düşmüş. Bu, son yıllarda hiç duymadığım çok büyük bir hadise. Sel, toprağı yetersiz hale getirdi. Dolayısıyla toprak üzerinde de bir ıslah çalışması yapmak gerekiyor. Oldukça fazla iş var. Borçlarının yapılandırılması lazım ancak onun dışında burada evsiz kalan insanlarımız var. Bunlara yardım yapmak lazım."

Bayraktar, bölgenin "afet bölgesi" olarak ilan edilmesinin beklendiğine işaret ederek, "Doğrusu da o. Bu afetin büyüklüğünü gördüğümde gerçekten buna inanıyorum, afet bölgesi olarak ilan edilmeli. Gerekli tüm yardımlar insanlarımıza yapılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Düzce'deki su baskını ve toprak kayması yaşandı

Düzce'de sağanak sonucu su baskını ve toprak kayması yaşanan bölgede çalışmalar sürüyor.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE), İHH Arama Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR), Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM) ile diğer ekipler, selden en çok etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu ile merkeze bağlı Melenağzı köylerinde kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, kaybedilen 4'ü çocuk 5 kişiyi bulmak için dere yataklarıyla su taşkınlarının olduğu bölgede arama çalışması yürütüyor.

Bölgede Türk Kızılay, İl Sağlık Müdürlüğü gezici sağlık aracı ve diğer sivil toplum kuruluşları selzedelere yardımlarda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Somali'de bombalı saldırı

Somali'de bombalı saldırı