21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat

Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat

Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 1
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, günümüzde Trafik Eylem Planı çerçevesinde hem teorik hem de direksiyon sınavlarında standartların biraz daha yükseltileceğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün sınavlarda bazı değişiklikleri öngördüğünü belirtti.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 2
u003cbu003eHAZIRLIKLAR SÜRÜYORu003c/bu003eYeni yılla gündeme gelmesi planlanan yönetmelikle ilgili hazırlık içinde olunduğunu aktaran Tekin, ilgili kurumların görüşlerinin alınmasının ardından taslağın netleşeceğini ifade etti.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 3
u003cbu003eSINAV SÜRESİ UZAYACAKu003c/bu003eMurat Tekin değişiklikleri şöyle anlattı:Direksiyon sınavında devrim niteliğinde bazı değişiklikler planlanıyor. Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin özellikle gece de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 4
u003cbu003eSINAV GÜZERGAHI GENİŞLEYECEKu003c/bu003eBiz sınav alanlarının belli bir bölgeye hapsedilmesinden vazgeçilmesini arzu ediyoruz. Şu anda yapılan çalışma da bunu gösteriyor. Yani kursiyerin, aslında akan trafikte karşılaşabileceği bütün manevralar ve deneyimleri, sınavda yaşaması öngörülüyor.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 5
u003cbu003eAKAN TRAFİKTE EĞİTİMu003c/bu003eŞu ankinden çok daha ciddi, daha uzun süreli direksiyon sınavları bizi bekliyor. Yeni yapılacak yönetmelik değişikliğiyle direksiyon sınav süresi biraz daha uzatılacak, sınav yapılan güzergah genişleyecek ve akan trafikte daha fazla eğitim yapılmasının kursiyerlere çok büyük bir katkısı olacak.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 6
u003cbu003eDERS SÜRESİ DE UZAYACAKu003c/bu003eSürücü kurslarına başvuran kursiyerlerin en az 34 saat teorik, en az 16 saat pratik direksiyon eğitimi aldığının altını çizen Tekin, yeni yönetmelikle verilecek ders saati sayılarının da muhtemelen artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 7
u003cbu003eUCUZ EĞİTİM DÜŞÜK KALİTEu003c/bu003eTekin, kursiyerlerin ders alma haklarını sürücü kurslarından mutlaka talep etmesi gerektiğini anlatarak, Çünkü girecekleri sınav son derece ciddi bir sınavdır, bu eğitimleri almazlarsa başarılı olmaları çok çok zor. Tabi bunun karşılığında şu da var. Siz bu eğitimi verdiğiniz zaman bunun bir ücret karşılığı var.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 8
Kursiyerler kurum kurum dolaşıyor, fiyat almak istiyorlar. Aslında ucuz alınan bir fiyatın eğitim kalitesi her zaman düşüktür. Bu eğitimler daha sonra sınavda kendisinin karşısına çıkacak, aldığı bu eğitimler sayesinde ancak bu sınavdan başarılı olabilir. ifadelerini kullandı.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 9
Türkiye'de 30 milyonun üzerinde ehliyetli sürücünün olduğunu ifade eden Tekin, bu sayının, nüfusun yaklaşık yüzde 38'lik bir kısmını oluşturduğunu dile getirdi.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 10
u003cbu003eÖLÜM ORANINDA DÜŞÜŞ SAĞLANDIu003c/bu003eEhliyet sınavı öncesi verilen eğitimlerin önemine dikkati çeken Tekin, Geçmişte Birleşmiş Milletlere yaptığımız taahhütte 2020 yılına kadar ölümle sonuçlanan kazalarda ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması hedeflenmişti.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 11
Araç sayısı, sürücü sayısı artmasına rağmen ölümle sonuçlanan kazalarda 2020 yılına kadar ölüm oranında yüzde 50 kadar bir düşüş sağlandı. diye konuştu.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 12
u003cbu003eDİREKSİYON SINAV SÜRESİ 2013'TEKİ YÖNETMELİKLE ARTIRILMIŞTIu003c/bu003eSınavlardaki başarı oranının 2013 yılında yapılan değişiklikle yüzde 99'dan yüzde 40 ila 50 bandına düştüğünü ifade eden Tekin Çünkü o yönetmelikle direksiyon sınav süreleri uzatıldı. Geçmişte 15 dakika olan direksiyon sınavları 2013 yönetmeliğinden sonra ilk başta 30, ardından 35 dakikaya çıkarıldı. diye konuştu.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 13
Tekin, söz konusu yönetmeliğin sınavlara ciddiyet getirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 14
Bu sınavları yaptığımız güzergahlarda park yapma, geri geri gelme, aracı yokuştan kaldırma gibi kriterler aramaya başladık.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 15
Geçmişte direksiyon sınavları 100 puan üzerinden hesaplanırken günümüzde bu başarılı ya da başarısız diye adlandırılıyor.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 16
Yani bir kursiyer, direksiyon sınavına geldiği zaman önce iki araç arasına park etmeyi, aracı yokuştan kaldırmayı, 25 metre geri geri gelmeyi, bu manevraların hepsini gösterdikten sonra başarılıysa diğer kalan alanlarda 35 dakikalık sınava devam etmesi gerekiyor.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 17
Eğer başarısızsa kursiyer tekrar sürücü kursundan 2 saat ders alıyor, bir sonraki sınavına tekrar gelip girmesi gerekiyor. Bu, Avrupa'da birçok ülkeyi de incelediğimizde, aslında onların da standartlarını yakalayan hatta bazı yerlerde de geçen kriterler.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 18
Teorik sınavlarla ilgili de bazı değişiklikler yapıldığını aktaran Tekin, Örneğin ehliyet sınavlarına görsel sorular, videolu sorular geldi.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 19
Geçmişte kağıt kalemle yazılı olarak yapılan sınavlar şu anda elektronik ortamda yapılıyor.
Ehliyet alacak sürücü adayları dikkat 20
Kursiyerler sınav sonucunu aynı gün öğreniyor. Yani günümüz normlarına uygun, trafikte karşılaşabileceği senaryolara uygun sorular soruluyor. diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anlaşma Türkiye'deki dört ili ihya edecek

Anlaşma Türkiye'deki dört ili ihya edecek