25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesine törenli açılış

Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesine törenli açılış

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi” açılışı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesine törenli açılış

İnönü Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının ikinci katındaki Resim Bölümü atölyelerinde gerçekleştirilen “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi” açılışına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Geleneksel Ebru Sanatı hakkında düşüncelerini paylaşarak, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Öğr Gör. Tahsin Bozdağ’ın yanı sıra ve Ebru Kursu’nda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ da, İnönü Üniversitesi’nde hem ders bünyesinde hem de ağır geçen pandemi sürecinde bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdiklerini belirterek, “Üniversitemizde hem ders bünyesinde hem de bu ağır geçen pandemi sürecinde bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdik. Bu proje akademisyenler ve öğrencilerin katılımını sağlamaktadır. ‘Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi’ oluşturduk. Akademisyenlerimiz sayesinde bu atölyenin malzemelerini temin ettik. Bu projede bütün öğrencileri sanatla bir çatı altında buluşturduk. Çok yoğun bir katılım var. İlerleyen zamanlarda da bu katılımın devam etmesi bize çok iyi bir yol gösterici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ebru Sanatı Atölyesi projesini hayata geçiren Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay`a, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz’a, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan’a ve akademik personele teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya Avrupa'nın gazını kesti!

Rusya Avrupa'nın gazını kesti!