24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 9 ile giriş çıkış yasağı getirildi

9 ile giriş çıkış yasağı getirildi

HDP'nin yürüyüş çağrısı yapmasının ardından 9 ilin valiliği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının artma riski bulunması nedeniyle bulundukları illere giriş çıkış yasağı getirdi. Şehir dışına çıkma hazırlığı yapan vatandaşlar, hangi illerde yolların kapalı olduğuna dair araştırmalar yapmaya başladı. Peki, giriş çıkış yasağı getirilen iller, hangi illerde yollar kapalı? İşte giriş çıkış yasağı olan 9 il…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
9 ile giriş çıkış yasağı getirildi

İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, 9 ile giriş çıkışlar yasaklandı. Valilikler tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre, Edirne’de 3 gün olan yasak süresi Adana’da 15 gün olarak belirlendi. Giriş çıkış yasağı olan 9 il ve yasak sürelerine dair detaylar ise en çok araştırılan konular arasında geliyor…

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLEN İLLER

İkinci bir dalga riskini önlemek ve koronavirüs salgını yayılma ihtimalini bertaraf etmek amacıyla Bitlis, Adana, Kırklareli, Hakkari, Kocaeli, Edirne, Van, Tekirdağ ve Sakarya valilikleri yürüyüş ve gösterilerin yasaklandı ve bu amaçlarla şehirlere girişler de engellenecek. Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

EDİRNE'DE 3 GÜN

Edirne'de koronavirüsle mücadeleyi zayıflatacak şekilde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ihtimaline karşı il dışından girişler, toplantı, gösteri yürüyüşleri 3 gün süreyle yasaklandı.

ADANA'DA 15 GÜN

Adana’da pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle şehre giriş çıkışlar


KOCAELİ'NDE 15 GÜN

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kocaeli'ye giriş çıkışlar eylem ve etkinliğe katılım amacıyla araç ve kişilerin 15 gün süreyle yasaklandı.

SAKARYA'DA 5 GÜN

Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

TEKİRDAĞ'DA 3 GÜN

Yeni tip koronavirüsle mücadelede (Kovid-19) aksaklıklara neden olacağı gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran'da sınırlandırıldığını bilgisi verildi.

BİTLİS'TE 15 GÜN

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, kamu düzeni, huzur ortamı ile kamu güvenliğinin sağlanması ve artan vakaların önlenmesi amacıyla il sınırları içinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandı.

BURSA'DA 7 GÜN

Bursa Valiliği tarafından konuya dair yapılan açıklamada giriş çıkış kısıtlamasının getirildiğini duyuruldu. Buna göre, 14-20 Haziran arasında şehir giriş-çıkışlara kısıtlama getirildi.

HAKKARİ'DE 2 GÜN

Hakkari Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında ilde yapılacak olan etkinlerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

KIRKLARELİ'NDE 6 GÜN

Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran'da yasaklandı.

VAN'DA DA YASAKLANDI

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara’da DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı

Ankara’da DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı