21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Halk arasında efsaneye dönüşmüştü! İlk defa görüldü

Halk arasında efsaneye dönüşmüştü! İlk defa görüldü

Burdur yöresinde ilk defa görüntülenen bozayı, Çamlık köyünde Muzaffer Özdemir tarafından, Musa Mor'a ait incir bahçesine kurulan fotokapana yansıdı.
Özdemir, “8- 10 yıldır Çamlık'ta bozayı olduğunu duyuyorduk, dedikodusu vardı. İzlerini görüyorduk ama görüntüleyen yoktu. Halk arasında da 'izini gördüm' diyenlerle dalga geçiliyordu. Zaman zaman elma, üzüm ve incir bahçelerine zarar veriyordu dedi.
Kendi bahçesine önceki yıllarda geldiğini, bu yıl izlerini hiç görmediğini anlatan Özdemir, Ben de incir bahçesi olan bir köylüye, 'Ayı sizin bahçeye girerse bana haber ver, fotokapan kuralım' dedim. Bahçe sahibi Musa Mor, 10 gün önce haber verdi, biz de bahçesine fotokapanı kurduk. Amatör işi bir fotokapan satın aldım ve bahçeye kurdum. İki gün içerisinde ayının bahçeye geldiğini tespit ettik. Görüntüleri inceledikten sonra da bozayının incir yerken görüntülerini elde ettik diye konuştu.
Bozayının köyde birçok incir, elma ve üzüm bahçesine zarar verdiğini, incir yemek için ağaçların dallarını kırdığını anlatan Özdemir, şunları söyledi:
Bahçe sahibi önce insanların yaptığını söylüyordu. Biz de bu tür zararı insanların veremeyeceğini söylüyorduk, 'olsa olsa ayı' diyordum ve kurduğumuz fotokapanla ayının görüntüsü elde ettik. Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerini de bilgilendirdik. Bozayı hala gelmeye devam ediyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada ise Burdur için yeni memeli bir tür olarak gösterilen bozayının, bugüne kadar yapılan araştırmalarda varlığı ile ilgili bilgiler elde edildiği, Bucak ilçesine bağlı Çamlık köyünde vatandaşın kurduğu fotokapanla da görüntülendiği belirtildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahilde gören şoke oldu! "Yaratık gibi"

Sahilde gören şoke oldu! "Yaratık gibi"