C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı korumaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirmektedir. Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkilidir.
Kantaron: Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor. İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek oluyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı oluyor.
Vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan Sedef otu günümüzde başta Avrupa ve Amerika'da pek yaygın olmasa da kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Tesir şekli: Krampları çözücü, adet söktürücü, damarların iç yüzeyini kuvvetlendirici, kılcal damarlarda kan dolaşımını düzenleyici, öksürük kesici, özelliklere sahiptir.
Şeker kamışı antioksidan açısından zengindir. Bu yüzden enfeksiyonlara karşı savaşır ve bağışıklığı artırır. Demir, magnezyum, kalsiyum ve diğer elektrolitler açısından zengindir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonları iyileştirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda ateşle savaşır.
Yabani tere: Tere iştah açıcı özelliği ile salatalarda tercih edilir. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük söktürür. Terenin idrar söktürücü özelliği vardır. Böbrekleri ve idrar yollarını temizler. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Safra ifrazatını arttırır.
Köpek otu, güçlü bir ekspektoran içerir. Bronşit, astım, balgam, göğüsten gelen öksürükler ve soğuk algınlıkları, boğmaca öksürükleri, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tifo ateşi ve hafakanlara iyi gelir.
Şakayık: Dinmeyen kanamaları durdurucu bir etkiye sahiptir. Temreye sürüldüğü vakit giderici etki gösterir. Boğaz ağrıları için yapılan gargarası çok önemli fayda sağlar. Verem hastalığına çok iyi gelir.
Akasma bitkisi bedeninizdeki iltihaplanma durumlarının önüne geçer. Diğer faydaları ise en önemli faydaları arasında sayılan erkeklerde oluşan bir çok genital bölge problemlerine örneğin kasıklarda oluşan kasık bezlerindeki şişmeler ve diğer rahatsızlıkların giderilmesinde faydalar sağlar.
Yıllar önce soğuk algınlığından mide problemlerine kadar her hastalığa karşı kendi şifalı ilaçlarını hazırlayan İbn-i Sina, besinlerin şifasını da tek tek açıklıyor. Turunçgillerin kabuğunun bile şifalı olduğunu belirten ve suyundan reçeline kadar tüketilmesini öneren İbn-i Sina, cevizi ise balla tüketmeyi tavsiye ediyor.
Kökboya: Diğer Adları: boya otu, kızıl boya, boyacı kökü, kızıl kök, boyalık, boya sarmaşığı, boya çile çabuk boya, bostan otu, boya çili, yumurta boyası. Kullanılan Kısımlar: kökler. Şifası: idrar söktürücü, müshil, safra arttırıcı, kum düşürücü, dalak rahatsızlıklarında kullanılır, kemik oluşumuna yardımcıdır, rahim temizleyicidir, adet düzenleyici, ülser, kemik veremi, yara tedavisi, sıraca ve sarılıkta kullanılır, kırmızı boya verir.
Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir. Ispanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için yararlıdır. Ispanak, sağlık açısından önemli bir risk olan pıhtılaşmayı yavaşlatır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.