25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İletişim Başkanlığı, "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenleyecek

İletişim Başkanlığı, "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenleyecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 20 Nisan'da gerçekleştirilecek "1915 Olayları Uluslararası Konferansı"nda, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımaları ele alınacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İletişim Başkanlığı, "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenleyecek

AA - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun tüm milletlerinin büyük acılar çektiği I. Dünya Savaşı döneminde yaşananların bilimsel bir yaklaşımla, uluslararası hukuk ve tarih zemininde, adil bir şekilde tartışılması gerektiği anlayışıyla düzenlenen konferansta, konunun tarihi, hukuki ve güncel boyutları 3 ayrı oturumda ele alınacak.

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin'in yapacağı konferans, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

Birçok üst düzey davetli takip edecek

Konferansa, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İrlanda gibi ülkelerden akademisyenler, araştırmacılar, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katkı sunacak. Ayrıca konferansı çevrim içi olarak birçok üst düzey davetli takip edecek.

Oturum başkanlığını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay'ın yapacağı "Tarihsel Süreçte 1915 Olayları ve Ermeni Meselesi" başlıklı ilk panelde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Antalya Bilim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Uyar, Avrasya İncelemeleri Merkezi Araştırmacısı Dr. Maxim Gauin ve Azerbaycan Diller Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oleg Kuznetsov konuşacak.

"Uluslararası Hukuk Açısından 1915 Olayları" başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Gül Akyılmaz üstlenecek.

ABD'de yaşayan Ermenilerin açtığı davalarda Türk tarafının avukatlığını üstlenen Hukukçu David Saltzman, Türkiye'nin Avrupa Konseyi nezdindeki Strazburg Daimi Temsilciliği'nde Uzman Hukukçu statüsüyle çalışmış Avukat Dr. Deniz Akçay ile Avrasya İncelemeleri Merkezi Analisti Hazel Çağan Elbir bu panelin konuşmacıları arasında yer alacak.

Konferansın üçüncü paneli ise "1915 Olaylarının Günümüze Yansımaları ve Gelecek Perspektifi" başlığıyla düzenlenecek.

Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı emekli büyükelçi Alev Kılıç'ın yöneteceği panelde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Turan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, eski Türk-Amerikan Dernekler Kurulu Başkanı Ergün Kırlıkovalı, Almanya merkezli Güney Doğu Avrupa ve Kafkaslar Araştırma Merkezi (SOEK) Direktörü Dr. Christian Johannes Henrich ile bağımsız araştırmacı Dr. Pat Walsh değerlendirmelerde bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Komandoları hedefi yerli simülatörle vuracak

Türk Komandoları hedefi yerli simülatörle vuracak