24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İlk duruşma 22 Kasım'da! Narin davasında 22 kişi için zorla getirme kararı

İlk duruşma 22 Kasım'da! Narin davasında 22 kişi için zorla getirme kararı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili davanın 7 Kasım'daki ilk duruşması öncesinde, 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanacağı bildirildi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan 22 kişi hakkında "zorla getirme" kararı çıkardı. Bu kararın, cinayetin aydınlatılması ve adaletin sağlanması için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk duruşma 22 Kasım'da! Narin davasında 22 kişi için zorla getirme kararı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianame Kabul Edildi

Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edildiği Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince tensip zaptı hazırlandı.

Duruşma Tarihi Belirlendi

İlk duruşmanın 7 Kasım'da yapılacağı belirtilirken, tutuklu sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşmasına baba Arif Güran'ın "müşteki" olarak katılacağı, diğer kişilerin ise "tanık" sıfatıyla zorla getirileceği kararlaştırıldı.

Duruşmaya Davet Edilen Kurumlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da "müşteki kurum" sıfatıyla duruşmaya davet edildi. Tensip zaptında duruşma saatinin 09.00 olarak belirlendiği bilgisi yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek: Asgari ücret müzakereleri hakkında yorum yapmak erken

Bakan Şimşek: Asgari ücret müzakereleri hakkında yorum yapmak erken