19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İsrailli bakanın skandal açıklamalarına Türkiye'den art arda tepki

İsrailli bakanın skandal açıklamalarına Türkiye'den art arda tepki

İsrailli bakan Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına Türkiye'den sert tepkiler geldi. MHP ve AK Parti temsilcileri, Katz'ın sözlerini kınayarak, İsrail'in soykırım suçları ve Türkiye'nin Filistin'e desteğini vurguladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrailli bakanın skandal açıklamalarına Türkiye'den art arda tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’i sert bir şekilde eleştirdi. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 10 binlerce masum Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail’i hedef alan Erdoğan, güçlü ifadeleriyle dikkat çekti.

Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, biz nasıl Libya’ya girdiysek bunun aynısını onlara da yaparız" diyerek İsrail’e yönelik ciddi bir uyarıda bulundu. Bu açıklama, İsrail'de korku ve paniğe yol açtı.

HADSİZ TEHDİT

Terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.
Irak'ın ABD tarafından devrilen ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir tutan Katz, "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özdemir, “İsrail Dışişleri Bakanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık beyanlarını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

"İsrail Dışişleri Bakanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık beyanlarını kınıyorum.

Soykırım suçlusu bir ülkenin insanlığın en utanılacak eylemleriyle tarih ve insanlık tarafından anılacak olmasına karşılık Türkiye’nin Filistinli Müslüman kardeşlerimize verdiği destek, belli ki İsrail’in siyonist devlet aklını çıldırtmaktadır.

İsrail ve avaneleri Türkiye’nin Filistin’e, Filistin’in de Türkiye’ye hiç uzak olmadığını asla akıllarından çıkarmamalıdır. Hele ki bugünkü imkan ve kudretimizle.

Gönüllü Kudüs Bozkurtları her daim nöbettedir, ilk kıblemiz hala göz bebeğimiz, ümidimiz ve ülkümüzdür."

AK Parti’den İşgalci Bakan Katz’a Sert Tepki
 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi. Çelik, Netanyahu kabinesinin 21. yüzyılın soykırımcı katliam şebekesi olduğunu belirterek, “İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımız hakkındaki yalanları, bir faşistin hakikate saldırısından ibarettir” dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu kabinesinin tüm soykırım suçluları gibi katliamlarını sürdürebilmek için bir yalan makinesi gibi hareket ettiğini vurguladı. “Orta Doğu ve dünya barışı için bir tehdit olan bu katliam şebekesi er ya da geç yargılanacaktır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hakikatler, insanlık için değer olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül’den açıklama
 

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız hakkında aşağılık ve ahlaksız sözler kullanan İsrail Dışişleri Bakanı haddini de sınırını da çoktan aşmıştır” dedi.

Gül, İsrail’in soykırım suçlusu olarak adalet önünde hak ettiği cezayı alacağı günün yakın olduğunu belirterek, “Katiller bilmez ama biz hatırlatalım. Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’dir. Recep Tayyip Erdoğan, gönül coğrafyamızın ve mazlumların umududur” ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Şahin: Çocuk katili İsrail’in yöneticilerini dünya affetmeyecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "Çocuk katili İsrail’in insanlık suçu işleyen yöneticilerini dünya affetmeyecek ve unutmayacak" dedi.
Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"Hadsiz Bakan, Davos tokadının acısını unutmamış. Çocuk katili İsrail’in insanlık suçu işleyen yöneticilerini dünya affetmeyecek ve unutmayacak. Mazlumların ahında boğulacaklar. Dünya lideri, Türkiye’nin gururu Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya çalışan densiz çocuk katillerine ancak acıyarak bakıyoruz. Tarihin sayfalarına eli kanlı bir devlet ve millet olarak geçmeyi başardınız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya sert tepki: Hitler’in sonu nasıl olduysa, onun da öyle olacak

Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya sert tepki: Hitler’in sonu nasıl olduysa, onun da öyle olacak